banner-image

Nagrada Selenča organik A. Milić, A. Bundalo, V. Milosavljević i B. Kuzmanović

Centar za organsku proizvodnju Selenča (COPS) dodeliće 29. septembra 2017. godine na 11. Forumu o organskoj proizvodnji u Selenči, po prvi put, novinarsku nagradu „SELENČA ORGANIC“ za medijske priloge koji se bave temama organske proizvodnje i promovišu je.

Nagrade će biti dodeljene za najbolje radove objavljene u štampanim, elektronskim i internet medijima (novinski prilog, radijski, televizijski i internet prilog), od nacionalnog, regionalnog i lokalnog značaja.

Na konkurs koji je bio otvoren od 30.6.2017. do 13.9.2017. godine stigla su 43 medijska priloga u sve četiri kategorije. Žiri COPS-a, kojeg su činili jedan od osnivača ove organizacije Đuro Bocka (predsednik žirija), novinarka Mirjana Damjanović Vučković i urednica portala Agrosmart Slađana Gluščević, odlučio je da nagrade za najbolje  medijske priloge dodeli sledećim novinarima:

Za najbolji prilog u oblasti štampanih medija:

– Aleksandri Milić, novinarki lista “Poljoprivrednik”, za tekst “Proizvodnja zdrave hrane okosnica ruralnog razvoja”, objavljen u “Poljoprivredniku”.

Za najbolji prilog u oblasti eketronskih medija – TV prilog – dodeljuju se dve ravnopravne nagrade:

– Aleksandri Bundalo, novinarki i urednici Radio-televizije Vojvodine, za TV prilog “Organska farma za primer”, objavljen u emisiji “Agromozaik” RTV-a,

– Vanji Milosavljević, novinarki Produkcije Atlas Media, za TV prilog “Vinarija Pavlinci, organska proizvodnja vina”, objavljen u emisiji “Zemlja hrane”, na Drugom programu Radio-televizije Srbije.

Za najbolji prilog u oblasti internet medija:

– Biljani Kuzmanović, novinarki i urednici internet portala “Užička republika pres”, za tekst “Organska proizvodnja spasava čovečanstvo”, objavljen na portalu “Užička republika pres”.

U konkurenciji radijskih priloga nema nagrađenih.

U nastavku su linkovi ka nagrađenim radovima:

http://www.poljoprivrednik.net/nasa-izdanja/poljoprivrednik/2259-naslovi-iz-broja-2608 (tekst objavljen u štampanom izdanju lista “Poljoprivrednik”)

http://uzickarepublikapress.rs/region/uzice/organska-proizvodnja-spasava-covecanstvo/

https://www.youtube.com/watch?v=mlzyRDqhAlI

http://media.rtv.rs/sr_ci/agromozaik/27311

-Na konkurs je stiglo više radova nego što smo očekivali, s obzirom na to da Centar za organsku proizvodnju Selenča” nagradu “Selečna organic” dodeljuje  prvi put. Veliki broj kvalitetnih i visokoprofesionalnih priloga otežao je posao članovima žirija jer nije bilo lako izabrati najbolje među odličnim, ali nas je ujedno uverio da smo i mi i novinari koji prate naš rad i razvoj organske proizvodnje u Srbiji i u svetu, na pravom, dobrom putu da pomognemo u tome da se organskoj poljoprivredi pripiše humana i neprocenjiva uloga u očuvanju planete i zdravlja ljudi – naglasio je predsednik žirija Đuro Bocka.

Najbolji novinari će uz pakete organskih proizvoda kao nagradu dobiti jedno od trodnevnih studijskih putovanja u Mađarsku, Češku i Slovačku.

Uz nagrade za najbolje priloge u oblasti štampanih, elektronskih i internet medija, Centar za organsku proizvodnju Selenča na 11. Forumu organske proizvodnje uručiće i zahvalnice novinarima i redakcijama koje u svom svakodnevnom radu nastoje da afirmišu organsku proizvodnju u Srbiji.

Zahvalnice za saradnju sa COPS-om i promovisanje organske proizvodnje u medijima, uz uvažavanje visokih standarda novinarske profesije, dobiće:

-novinar Prvog programa radija RTV-a Stevan Davidović,

– Poljoprivredna redakcija RTV-a i

– urednik “Agrobiznis magazina” Goran Đaković.