banner-image

Prvi pčelarski sajam Dunavskog regiona u Novom Sadu

Prvi pčelarski sajam Dunavskog regiona biće održan u petak, 10. i subotu 11. novembra na Novosadskom sajmu u saradnji sa Savezom pčelarskih organizacija Srbije (SPOS). Okupiće sve ključne aktere, koji će imati priliku da predstave proizvode i usluge, ali i da se upoznaju sa najnovijim tendencijama u oblasti pčelarstva.

Tokom skupa  biće organizovana tribina o podršci pčelarstvu Srbije na kojoj će govoriti ministar Bransilav Nedimović, pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević i predsednik SPOS Rodoljub Živadinović.

Nakon toga biće održana predavanja na temu tehnika pčelarenja u Danskoj na kojima će ovoriti stručnjaci iz ove zemlje

Pored izlagačkog segmenta u Hali „Master“ Novosadskog sajma, Prvi sajam pčelarstva Dunavskog regiona, biće mesto razgovora o aktuelnim temam u pčelarskoj proizvodnji, na kojima će učestvovati predstavnici republičkih i pokrajinskih institucija, Saveza pčelarskih organizacija Srbije, kao i eksperti iz inostranstva.

Tokom Izložbe održaće se i strukovni skupovi i prezentacije na kojima će se promovisati nove aktivnosti i projekti učesnika. To je ujedno i prilika da se razmene iskustva, steknu znanja i omogući povezivanje naučnih segmenata s praktičnim primenama.

Posetioci će moći da vide i bogatu izložbu pčelarske opreme, između ostalog, košnice, satne osnove, dimilice, vrcaljke, opremu za vrcanje meda, sredstva za prehranu i zaštitu pčela, lekove i stimulativna sredstva, ambalažu, medonosne biljke i drugo.

.