banner-image

U petak počinju Sajmovi zdravog življenja

SAJMOVI ZDRAVOG ŽIVLJENJA, vodeći domaći i regionalni događaj predstavljaju holistički pristup na temu emocionalnog i fizičkog zdravlja, a ove godine održaće se u novom terminu od 20. do 22. 10. 2017.

Već osmu godinu zaredom Sajmovi se svojim sadržajem, izlagačkim segmentom i tematskim predavanjima s eminentnim gostima, svrstavaju u vrh ponude ovakvih događanja. Ovogodišnja ponuda uključuje još više jer uz opsežan program i stručnjake s različitih područja, najavljen je dolazak Konstantina Korotkova, svetski priznatog ruskog naučnika, između ostalog, zaslužnog za revolucionarni instrument za otkrivanje energetskih polja čoveka i prirode.

Pokrovitelj Sajmova je Ministarstvo poljoprivrede.

Sajmovi se održavaju u paviljonu 5, a izlaže više od 250 izlagača na 6.500 kvadratnih metara.

Sajmovi zdravog življenja u tri celine u iznimno bogatoj ponudi imaju za svakog ponešto:

  • Organica & Kronoplja: eko tržnica, organski sertifikovana hrana i proizvodi, biodinamička proizvodnja, eko sorte semena i sadnica, lekovito bilje, uređaji za pripremu zdrave hrane, proizvodi od industrijske konoplje…

 

  • APItera: pčelarstvo i proizvodi od meda, oprema za pčelarstvo, zaštita pčela i košnica, apiterapija, apikozmetika

 

  • MYSTIC: prirodna, energetska i duhovna medicina – aromaterapija, akupunktura, homeopatija, su-jok, ayurveda, feng shui, tehnike za sklad duha i tela, masaža, bioenergoterapija, zvukoterapija, zvučne kupke, joga, meditacija…

 

SVETSKI PRIZNATI STRUČNJACI

„Subota popodne na rubu znanosti“ s Krešimirom Mišakom, ugostiće mnoge ugledne goste od kojih izdvajamo Konstantina Korotkova, koji će govoriti o primeni GDV kamere. Ova tehnologija omogućava brzu i efikasnu zdravstvenu analizu, dopuštajući nam da vidimo energetsko stanje svakog pojedinog organa na monitoru. Konstantin Korotkov istraživao je brojne megalitne lokacije u svetu, ali i one u Visokom, BiH o čijim piramidama će govoriti još jedan stručnjak svetskog glasa, Semir Osmanagić. O Tunelima Ravne upoznaće nas Emina Karamehić, Vesna Šantak o Majanskom kalendaru dok će Goran Marjanović govoriti o Vedskim aksiomatskim principima.

Budwig protokol, na rasporedu u nedelju, koristi se u svrhu poboljšanja zdravlja kod oboljelih od hroničnih bolesti, a cilj je dovođenje organizma u emocionalnu, energetsku i fizičku ravnotežu. Katarina Badawi, doktorica opšte prakse, kineske medicine, Reiki master i licencirani Budwig praktičar, navešće 15 prirodnih metoda lečenja koje svakodnevno koristi; akupunktura, detoksikacija, homeopatija, Bachove kapi, Reiki, ishrana po Budwig protokolu,…

O Mind Managementu i kako ovladati svojim umom poučiće nas Swami Jyothirmayah. Kako je sve moguće možete saznati na istoimenom predavanju sa Verom Čudinom. Donosimo Zakon privlačenja koji je poznat gotovo svima; šta je to zapravo i kako promeniti vibraciju… Kako do trajnog emocionalnog i telesnog zdravlja biće reči na predavanju Eutaptika-Faster EFT. Preporučujemo i Tehnike disanja do isceljenja, Tajne manualne kineske medicine dr. Ming yong Wanga, Tesla metamorfoza, Ayurvedski dnevni rituali, Glas unutrašnjeg anđela, Hodanje po žeravici, Su Jok,…

Hipnoza mnoge intrigira, a u interakciji s publikom stručnjaci će na temu Demonstracija mogućnosti približiti saznanja o njoj te kako pomaže kod prestanka pušenja, problema nesanice i alkohola.

Predavanje i predivna putujuća multimedijska izložba „Hramovi čovečanstva – Stvarnost iz sna“ Camaleontea Oleandra iz Damanhura ne sme se zaobići. Naime, Damanhurske Hramove čovečanstva smatraju osmim svetskim čudom i jedinstveno su delo iskopano duboko pod zemljom, građeno u potpunosti kopanjem u živoj steni ručnim alatom.

Edukacija i osposobljavanje terapeuta i iscelitelja tema je 12. kongresa o saradnji klasične i nekonvencionalne medicine, a u organizaciji HUPED-a i gostovanjem profesora i doktora; Darko Ropac, Ljubomir Radovančević, Vesna Lecher Švarc, Slavica Kraljević, Egidio Čepulić, Sanja Pozaić, Robert Lon Johnson, Mihovil Pintarić, Zhu Niaojin i Alma Marukić-Čalić.

RADIONICE ZDRAVE HRANE, PRIRODNE KOZMETIKE I EKOLOŠKE PROIZVODNJE

Mario Valentić pokazaće kako nahraniti organizam na radionici Jesenski libido boost, dok će Tina Uglješić, poznata kuvarica sirove hrane i Ecija Ojdanić pripremati hranu bez kuvanja za sportiste.

Izrada sirovih kolača, namazi, degustacija zelenih sokova, medom protiv bora, izrada prirodnih deterdženata, bezglutenskog hleba, ghee maslac i mnogo drugih korisnih saveta – poslušajte na mnogobrojnim radionicama na Sajmovima.

Udruženja Kronoplja imaće, između ostalog, predavanje posvećeno dijabetesu i efikasnom lečenju dijabetesa konopljom – „Hrana i /ili lek“.

Svi zainteresovani za Budućnost ekološke proizvodnje u Republici Hrvatskoj i predavanje o biodinamičkoj poljoprivredi mogu poslušati na galeriji paviljona 5.

Na otvorenoj pozornici u paviljonu 5 možete poslušati predavanja o probioticima, 4 elementa, prirodnim enzimima, uticaju štetnih zračenja, mistici reinkarnacije i karme, dijagnostici i isceljivanju viskom, kako se umiriti crtanjem mandala te doživeti svirku Tribal Jam Orchestra.

NA APITERI SVE O MEDU

U sklopu Sajma zdravog življenja 2017. i 3. sajma pčelarstva – Apitera, po prvi puta se održava manifestacija pod nazivom: Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka.

Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska poljoprivredna agencija pokrenuli su promotivnu kampanju domaće poljoprivredne proizvodnje pod nazivom Doručak s hrvatskih farmi.  Cilj Mednog doručka s hrvatskih pčelinjaka je promocija  domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a koji je označen zaštićenim Znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka.

Na doručku će se konzumirati i ostali domaći proizvodi sa hrvatskih farma i polja, a koji nose neki od Znakova Hrvatske poljoprivredne agencije.

Medni doručak s hrvatskih pčelinjaka posetiće i deca školskog uzrasta kojoj će Hrvatski pčelarski savez održati kratku edukaciju o značaju meda kako bi ih potakli na konzumiranje domaćih proizvoda proizvedenih na hrvatskim farmama i hrvatskim poljima. 

Domaćin doručka biće ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, direktor Hrvatske poljoprivredne agencije doc.dr sc. Zdravko Barać te v.d. predsednik Hrvatskog pčelarskog saveza Ivan Mravak koji će se družiti s decom i pčelarima.

Izdvajamo 2. Kongres Apiterapija na temu Očuvanje zdravlja pčelinjim proizvodima kao i stručna predavanja o tehnologiji pčelarenja i tretiranju pčela protiv bolesti. Govoriće Boštjan Noč iz slovenskog pčelarskog saveza i Rodoljub Živadinović iz srpskog pčelarskog saveza.

Dvorana Brijuni Zagrebačkog velesajma postaće meditativna zona, joga centar i zvučna kupka za sve zainteresovane posetioce; gongovi, Gong puja, radionica pevanja Orpheus, zvučna radionica za decu, Kundalini joga, DOP isceljenje – dopusti, otpusti, prepusti,…

Posetite i izložbu Hrvatske kuće „Materina priča“ pod nazivom „Lijepa naša Sava – Od Posavine preko Zagreba do Slavonije“.

Organizatori ponosno ističu institucionalnu podršku organizaciji projekta: Ministarstvo poljoprivrede, Grad Zagreb – Ured za poljoprivredu i šumarstvo, Hrvatski pčelarski savez, Hrvatska poljoprivredna agencija, Savetodavna služba, Hrvatsko apiterapijsko društvo, Udruženje Kronoplja i HUPED – Hrvatsko udruženje za prirodnu, duhovnu i energetsku medicinu.

SVEČANO OTVARENJE

Sajmove će otvoriti gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, 20. oktobra 2017. u 11.00 sati u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma.

ZEMLJE UČESNICE:

Australija, Austrija, Hrvatska, SAD, Slovenija, Srbija i Španija.

RADNO VREME

Svaki dan od 09.00 do 20.00 sati, u subotu do 21.00 sat

CENA ULAZNICA – 20,00 kuna