banner-image

Nedimović: Mladima stiže 640 rešenja za pomoć do 10.000 evra

„Ministarstvo poljoprivrede je ove godine prvi put prepoznalo mlade kao posebnu kategoriju i dalo posebne mere podrške. Ovih dana će biti izdato negde oko 640 rešenja za startapove u poljoprivrednoj proizvodnji za mlade do 40 godina, gde će dobijati do 10.000 evra bespovratnih sredstava od države, da započnu svoje biznise, najviše u voćarstvu i stočarstvu„, izjavio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u razgovoru sa poljoprivrednicima u Gornjem Milanovcu.

Kako su preneli mediji, osvrnuo se i na IPARD fond u kojem je srpskoj poljoprivredi i ruralnom razvoju na raspolaganju 175 miliona evra, rekavši da su otklonjeni svi blokirajući faktori u prethodnim mesecima. Dodao je da je to bio jedan od prioriteta ministarstva u poslednjih godinu dana.

„Nažalost ova priča traje sedam godina. Tokom narednog meseca imamo poslednju kontrolu i ubeđen sam u to da ćemo je uspešno prebroditi. Otklonili smo sve što je bilo problematično i u decembru imamo prvi proziv za nabavku traktora i mehanizacije po osnovu IPARD-a, a početkom naredne godine i za prerađivačke kapacitete“, objasnio je Nedimović.