banner-image

Međunarodni forum o voću i povrću u Beogradu

Forum FFSEE, jedan od najvažnijih evropskih događaja u oblasti proizvodnje voća i povrća, biće održan u u Beogradu, 21. i 22. novembra 2017.

Fruitnet Forum South-East Europe organizuje vodeća industrijska publikacija Eurofruit, deo Fruitnet Media International Group. Sponzor foruma je i FRUITLOGISTICA Berlin.

Na forumu će učestvovati vodeći stručnjaci iz oblasti prehrambene industrije koji će izneti informacije o najnovijim trendovima na inostranim tržištima, kada je reč o proizvodnji i pakovanju voća i povrća i ukazati na globalne trendove u ovom biznisu, 

Kako navode organizatori, identifikovaće se područja gde se tražnja povećava i ponuditi će se sveže ideje o tome kako povećati prodaju u zemlji i inostranstvu. Takođe, istražiće se jak postojeći potencijal za rast proizvodnje svežih proizvoda u jugoistočnoj Evropi.

Forum će biti fokusiran na potencijal jugoistočne Evrope za razvoj industrije svežeg voća i povrća. U uvodnom delu izlagaće Andriy Yarmak iz organizacije FAO (Italija) i Mihai Ciobanu, predstavnik kompanije Fresh4cast (Velika Britanija), a potom i Piet Schotel iz Fruit Consultancy Europe i Fred Douven iz ABB Growers (Holandija), kao i konsultantkinja iz Srbije Julka Toskić.  

U programu će učestvovati eksperti iz oblasti voćarstva, trgovine, IT tehnologije iz nekoliko zemalja, a između ostalog, biće reči o tome kako nove tehnologije, recimo na polju monitoringa, mogu da unaprede lanac snabdevanja svežim voćem i povrćem, te kako trgovci prilagođavaju svoj pristup potrošačima, izlaze u susret njihovim potrebama i povećavaju prodaju svežih proizvoda.

Detalji o ovom događaju mogu se  videti na https://www.fruitnetforumsee.com . 

(Agrosmart)