banner-image

Za plastenike Vojvodina dala 17 miliona, novih 255.000 kvadrata

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojio je 17 miliona dinara za registrovana poljoprivredna gazdinstva, u okviru drugog ovogodišnjeg konkursa, namenjenog sufinansiranju nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini.

Pomoćnik resornog sekretara Mladen Petković uručio je danas 42 ugovora korisnicima sredstava, koji su na ovaj način ostvarili finansijsku podršku, te istakao da će najveći deo biti usmeren u plasteničku proizvodnju. Vrednost ukupne investicije u plastenike iznosi preko 25 miliona dinara, pri čemu je učešće Sekretarijata do 60 i 70 odsto.

Petković je naveo da više od polovine korisnika ponuđenih sredstava, čine mladi, žene i poljoprivrednici sa otežanim uslovima rada, koji su ove godine posebno prepoznati na konkursima Sekretarijata i imaju mogućnost da ostvare 70 odsto podsticaja u okviru svoje investicije.

Ove godine, kako je naveo, namenske investicije su omogućile novih 255 hiljada kvadratnih metara pod plasteničkom proizvodnjom. Namera je da Sekretarijat nastavi sa objavljivanjem dosadašnjih konkursa i u narednoj godini, jer su načinjeni značajni pomaci a cilj je dalje unapređivanje razvoja poljoprivrede u našoj pokrajini i podrška onima koji imaju plastenike I bave se drugim delatnostima u poljoprivredi.