banner-image

Konstituisana Grupacija za organsku proizvodnju PKV

U Privrednoj komori Vojvodine (PKV) nedavno je održana konstitutivna sednica Grupacije za organsku proizvodnju, u okviru Udruženja poljoprivrede PKV.
Na sednici su jednoglasno verifikovani mandati članovima Grupacije. Za predsednika Grupacije jednoglasno je izabran prof. dr Ljubinko Jovanović, dekan Univerziteta Edukons iz Sremske Kamenice, a za zamenika Jozef Gašparovski direktor „Zdravo organik“ iz Selenče. Na sednici je usvojen Poslovnik o radu, kojim se uređuje način rada Grupacije, kao i prava i obaveze članova Grupacije za organsku proizvodnju.

„Organska proizvodnja predstavlja veliki razvojni potencijal koji nije dovoljno iskorišćen. Formiranje Grupacije za organsku proizvodnu, omogućiće se proizvođačima organskih proizvoda da, zajedno sa drugim privrednim subjektima usklađuju međusobne odnose. Zadatak stručne službe Udruženja poljoprivrede PKV će biti da sve probleme, sugestije, predloge usmeri u pravcu rešavanja ka onim institucijama koje su kompetentne za to, kao i da permanentno radi na edukaciji svojih članica“, rekla je Jelena Drobnjak, sekretar Udruženja poljoprivrede PKV.

Sednici su prisustvovali i saradnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Aleksandra Bundalo, koordinator rada udruženja PKV Dragomir Đukić, sekretar Udruženja usluga PKV Slavica Hajder, sekretar Udruženja industrije PKV Zoran Trpovski, samostalni stručni saradnik u Udruženju poljoprivrede PKV Vidosava Žutić i viši samostalni stručni saradnik Udruženja poljoprivrede PKV Srđan Grubač.