banner-image

Prilika za voćare da unaprede znanje

Na novosadskom Poljoprivrednom fakultetu u subotu 9. decembra, održaće se  tradicionalno savetovanje o savremenoj proizvodnji voća. Organizatori savetovanja su Departman za voćarstvo, vinogradarstvo, hortikulturu i pejzažnu arhitekturu poljoprivrednog fakulteta i Društvo voćara Vojvodine uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Savetovanje počinje u 10.00 sati uvodnim predavanjem na temu stanja i perspektiva proizvodnje voća u Srbiji, s analizom 2017.godine koje će održati prof.dr Zoran Keserović.

Učesnici ćeimati priliku i da čuju interesantna predavanja holandskih stručnjaka na teme Prednosti korišćenja novih HBED helata za rešavanje problema hloroze uzrokovane nedostatkom gvožđa, i primene biostimulatora u voćarstvu

Biće govora i o tome  kako i zašto osnivati zadruge u oblasti poljoprivrede, zatim o tehnologijama upravljanja etilenom pre i posle berbe u cilju očuvanja kvaliteta plodova.  Takođe i o optimizaciji tehnologije gajenja visokožbunaste borovnice, o iskustvima u zaštiti jabuke u regiji Emilija Romanja (Italija), kao i pojavi i suzbijanju značajnijih štetnih organizama leske.

S.K.