banner-image

Dva miliona za ocenjivanje kvaliteta polutki na liniji klanja

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za realizaciju aktivnosti unapređivanja kvaliteta mesa u stočarstvu u AP Vojvodini u 2017. godini. Cilj Konkursa je podrška unapređivanju kvaliteta mesa u svinjarstvu, primenom odgajivačkih programa i kontrole kvaliteta polutki na liniji klanja, u cilju dobijanja mesnatijih tovljenika i stvaranja preduslova za plaćanje tovljenika na tržištu na osnovu kvaliteta polutki, odnosno procenta mesa.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava koja se dodeljuju po ovom konkursu jeste 2.200.000,00 dinara. Pri tome bespovratna sredstva se utvrđuju do 100% od ukupnih prihvatljivih troškova.

Sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za monitoring postojećeg stanja u oceni kvaliteta polutki na teritoriji AP Vojvodine, obuku ocenjivača, ocenjivanje kvaliteta polutki u odabranim klanicama i prikupljanje podataka, analizu mesnatosti grla i prilagođavanje softvera setu podataka s linije klanja, sačinjavanje predloga o načinu implementacije sistema na celoj teritoriji AP Vojvodine.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 20.12.2017. godine. Pravo da konkurišu imaju obrazovne i naučnoistraživačke ustanove sa sedištem na teritoriji jedinice lokalne samouprave iz AP Vojvodine, korisnici budžetskih sredstava koje je osnovala Republika Srbija ili AP Vojvodina, a koji imaju iskustva u oceni kvaliteta trupova na živim životinjama, raspolažu bazom podataka radi povezivanja rezultata s linije klanja s kvalitetom krmača i nerastova na farmama.

Mesto realizacije mora biti na teritoriji jedinice lokalne samouprave iz AP Vojvodine.

Konkurs, obrazac i prijave mogu se preuzeti na adresi www.psp.vojvodina.gov.rs