banner-image

Za 43 kuće bračnim parovima u Vojvodini 43 miliona

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 43 ugovora ukupne vrednosti 42.917.000 bračnim parovima sa teritorije AP Vojvodine, kojima su na konkursu Zavoda za ravnopravnost polova Vojvodine, dodeljena bespovratna sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, saopštila je Vlada Vojvodine.

„Vaša uloga i vaše opredeljenje da uz pomoć Pokrajinske vlade obezbedite svoj život i dom u seoskim sredinama je za poštovanje i to nas dodatno obavezuje da snažnijim delovanjem podržimo vaše aktivnosti i inicijative kako bi se naša sela revitalizovala“, rekao je Mirović.

Na konkurs, koji je trajao od jula do septembra, stigle su 282 prijave, što govori o velikom interesovanju i mnoštvu onih kojima treba pomoć da reše egzistencijalno pitanje. Cilj konkursa je podsticaj razvoju ruralnih sredina i poboljšanje demografske strukture kroz dolazak dece.

„Ti ciljevi se podudaraju i sa strateškim ciljevima Pokrajinske vlade za revitalizaciju zapuštenih i posustalih, a prelepih i bogatih vojvođanskih sela“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je podsetio da je ove godine podršku iz agrarnog budžeta dobilo više stotina malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava, a prvi put je otvorena i kreditna linija za start ap podršku mladima u ruralnim područjima. On je naglasio da će pored poljoprivrede, Pokrajinska vlada podržati i razvoj turizma, posebno seoskog.

Kroz realizaciju ovih ugovora podstiče se ravnopravnost polova, s obzirom na to da su na ovaj način žene postale vlasnice nekretnina.

Predsednik Pokrajinske vlade najavio je novi konkurs u 2018. godini za istu namenu.

(Agrosmart)