banner-image

Skup domaćina na novosadskom Poljoprivrednom fakultetu

Na novosadskom Poljoprivrednom fakultetu će se 17. i 18. januara održati Naučno stručno savetovanje pod nazivom „Dobar dan domaćine”, a Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović potvrdio je organizatorima da će resorno ministarstvo, kao i ranijih godina, podržati ovaj izuzetan događaj.

U realizaciji programa, koji priprema Poljoprivredni fakultet – Departman za ratarstvo i povrtarstvo sa suorganizatorima, učestvovaće i uprave za zemljište i agrarna plaćanja, a posebna rasprava će se voditi o IPARD programu, promenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, korišćenju elektronike u obradi zakupa državne zemlje…

Ministar Nedimović će mere agrarne politike za 2018. godinu predstaviti 18. januara na Poljoprivrednom fakultetu, pred više stotina prisutnih gazdinstava, a ovo izlaganje će prenositi i internet televizija.

Na sam dan otvaranja program ulaganja u poljoprivredu u AP Vojvodini, uz ponude fondova, predstaviće Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu mr Vuk Radojević.

Dr Dragana Latković, predsednik Organizacionog odbora savetovanja o toku priprema kaže:

– Zahvaljujem na razumevanju Ministarstva poljoprivrede i Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, što podržavaju ovo Savetovanje, koje tematski određuju poljoprivrednici i gde se otvoreno razgovara o agrarnoj politici. Ove godine imamo više novina u programu, a jedna je i prodaja NS semena po nižim cenama – rekla je dr Latković.

Kako je istakla dr Dragana Latković do sada je 20 opština najavilo organizovan dolazak poljoprivrednika iz njihovih sela. Prošle godine ovo savetovanje pratilo je više od 1.500 učesnika, a svoju ponudu predstavilo je 30 kompanija.

Izvor:Agroservis