banner-image

Naučnostručno savetovanje Dobar dan, domaćine

Naučnostručno savetovanje poljoprivrednika, agronoma i savetodavaca „Dobar dan, domaćine“ održaće se 17. i 18. januara na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Dvodnevni program savetovanja, koje organzuje Departman za ratarstvo i povrtarstvo, veoma je bogat i raznovrstan.

Posebna pažnja biće posvećena prolećnoj setvi, preporukama za izbor odgovarajućih semena, povećanju plodnosti zemljišta, navodnjavanju useva…

Posebne radionice posvećene su IPARD programu, problemima oko zakupa državnog pljoprivrednog zemljišta, pametnoj poljoprivredi…

Prvog dana skupa o ovogodišnjem programu ulaganja Vojvodine u poljoprivredu govoriće pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević.

Za 18. januar najavljeno je gostovanje ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, koji će govoriti o merama agrarne politike i subvencijama za poljoprivrednike u ovoj godini.

Po tradiciji, uoči ovog skupa, uručena su specijalna priznanja poljoprivrednicima i gazdinstvima koja razvijaju dobru poljoprivrednu praksu. Plakete su, u ime domaćinstava, primili Stevica Ivkov (Farkaždin), Alekdandar Radojević (Kovin), Robert Halai (Mužlja), Darko Vukmanov – Simokov (Verušić, Subotica) i Srećko Đuričić (Kupinovo).

Izvor: Poljoprivrednik

U prilogu je program savetovanja: {download}122{/download}