banner-image

Stručni skup "Kako oživeti selo" u Požegi

Centar organske poljoprivrede Užice organizuje petu zimsku školu za poljoprivrednike „Kako oživeti selo“ koja se održava u poljoprivrednoj školi u Požegi od 01. do 03. februara 2018.

Neke od tema biće agrarna politika, zadrugarstvo, subvencije u poljoprivredi, IPARD fondovi i generalne inovacije u poljoprivredi.
Prvog dana dolazak učesnika, registracija i smeštaj će se održati od 8:00 do 10:00 časova, posle pozdravne reči domaćina dr Nikole Bajića i eminentnih gostiji u 11:00 časova predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede govoriće se o agrarnoj politici. Predsednik ZSS Nikola Mihailović predstaviće Zadruge i zadrugarstvo u Srbiji, a Marija Petronijević iz udruženja Fenomena i Marko Orlović iz Kraljeva, regionalne programe u organskoj poljoprivredi. O Srpskom selu danas, govoriće prof. dr Milovan Mitrović, potpredsednik odobra za selo pri Srpskoj akademiji nauka i umetnosti.

Drugog dana program će početi u 12:40 kada će prof. dr Jonel Subić, direktor Instituta za ekonomiku poljoprivredu i dr Vlade Kovačević objasniti Kako konkuristai za sredstva iz IPARD fondova. 

Izvor:GlasZapadneSrbije