banner-image

U toku je zimski seminar farmera na Tari

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević na Tari je svečano otvorio 14.Zimski seminar farmera i pozdravio prisutne, pre svega domaćina skupa KLUB 100P PLUS koji već tradicionalno organizuje ovaj seminar. Procenjuje se da skupu prisustvuje oko 400 učesnika.

Radojević je izrazio svoje zadovoljstvo što se od velikog broja Asocijacija i Udruženja poljoprivrednih proizvođača u Srbiji, organizacija poljoprivrednika KLUB 100P PLUS  koja okuplja proizvođače sa cele teritorije AP Vojvodine, izdvaja po svojoj istrajnosti u misiji da, od osnivanja 2003.godine pa do danas, daje značajan doprinos edukaciji i informisanju svojih članova o aktuelnostima u poljoprivredi, kao i zastupanju njihovih interesa pred  državnim institucijama.

Sekretar je takođe ukazao na to da je vredna pažnje i činjenica da ova organizacija u toku godine organizuje niz aktivnosti usmerenih ka usavršavanju poljoprivrednih proizvođača, čime se doprinosi unapređenju proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i time povećava njihova konkurentnost na tržištu.

Svakako da je ovaj seminar dobra prilika za usvajanje novih saznanja, razmenu mišljenja i iskustava, ali isto tako i za razmatranje i diskutovanje o najaktuelnijim agrarnim temama koje su predviđene programom i obuhvatiće agrarni budžet-nacionalne mere podrške,IPARD program, zakon o poljoprivrednom zemljištu, strategiju razvoja poljoprivrede Republike Srbije…

S bzirom na to da postoji veliko interesovanje među poljoprivrednicima na seminaru za nacionalne mere podrške koje Sekretarijat predviđa agrarnim budžetom, Radojević je najpre prisutne upoznao sa realizovanim merama u 2017.godini. Potom je informisao prisutne o Agrarnom budžetu APV za 2018.godinu i naveo da su sve mere usaglašene sa Ministarstvom poljoprivrede i IPARD programom.