banner-image

Poziv mladima za plaćenu stručnu praksu iz organske proizvodnje

Nacionalno udruženje “SERBIA ORGANIKA” uz podršku projekta nemačke razvojne saradnje „Podsticanje zapošljavanja mladih“ je raspisalo JAVNI POZIV za obavljanje plaćene stručne prakse iz oblasti organske poljoprivrede i prehrambene tehnologije po principima organske proizvodnje

Cilj prakse je sticanje potrebnih znanja i veština iz oblasti organske proizvodnje i prerade i osposobljavanje za obavljanje poslova u sektoru organske proizvodnje.

Program stručne prakse je namenjen mladim, nezaposlenim licima do 35 godine starosti koji su: 
– diplomirali na Poljoprivrednom fakultetu (smer organska poljoprivreda/ekološka poljoprivreda, voćarstvo/vinogradarstvo, ratarstvo i povrtarstvo, opšta agronomija, stočarstvo – zootehnika, fitomedicina i prehrambena tehnologija) ili Tehnološkom fakultetu (smer prehrambena biotehnologija i prehrambeno inženjerstvo) ili
– na poslednjoj godini osnovnih ili master studija gore pomenutih fakulteta i studijskih programa/smerova.
Na konkurs mogu da se prijave svi oni koji ispunjavaju uslove navedene u javnom pozivu

Odabranim kandidatima program stručne prakse nudi priliku za sticanje praktičnih znanja i veština iz oblasti organske proizvodnje i prerade u sektoru organske proizvodnje kod poslodavaca koji uspešno posluju u ovom sektoru. 

Tokom trajanja stručne prakse licima koja učestvuju u programu biće plaćena nadoknada u mesečnom iznosu od 20.000 dinara (neto), i troškovi prevoza i doprinosi za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.Predviđeno trajanje programa je do 6 meseci.

U periodu od 26. februara do 5. marta 2018, biće organizovane informativne sesije na poljoprivrednim i tehnološkim fakultetima u Beogradu, Novom Sadu, Čačku, Sremskoj Kamenici i Bačkoj Topoli.

Sve detaljne informacije o javnom pozivu: rokovi, prijava za obavljanje stručne prakse , poziv poslodavcima i prijava za poslodavce se mogu naći na veb stranici Serbia Organike http://www.serbiaorganica.info/javni-poziv-za-obavljanje-strucne-prakse-iz-oblasti-organske-poljoprivrede-i-prehrambene-tehnologije-po-principima-organske-proizvodnje/

Ko je Serbia Organika
Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje „Serbia Organika“ osnovano je u maju 2009. godine na inicijativu Ministarstva poljoprivrede i učesnika sektora kao krovna organizacija sa ciljem pružanja podrške razvoju organske proizvodnje na svim nivoima i promovisanja organske proizvodnje u Srbiji. Udružujemo celokupan sektor organske poljoprivrede na teritoriji Republike Srbije i strateški smo partner državnim i inostranim institucijama u cilju usklađivanja i koordinacije razvoja organske poljoprivrede u Srbiji.

O projektu Podsticanje zapošljavanja mladih
Projekat Podsticanje zapošljavanja mladih se sprovodi u okviru Nemačke razvojne saradnje. Projekat sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije kao vodećim partnerom. Cilj projekta je da pruži podršku mladima između 15 i 35 godina starosti da se bolje pozicioniraju na tržištu rada i da se lakše i brže zaposle.

Agrosmart