banner-image

Krava u Poljskoj bori se za život na slobodi

Jedna krava iz Poljske uspela je da pobegne na putu koji je vodio ka klanici i to tako što je probila metalnu ogradu. Trenutno živi na jednom ostrvu i napada svakoga ko pokuša da joj se približi, prenosi Independent.

Nedavno su naši mediji pisali o još jednoj poljskoj kravi koja je prošle godine pobegla sa farme i od tada živi sa krdom bizona.

U ovom novom slučaju bekstva, krava je uskočila u vodu i plivala do obližnjeg ostrva gde je pronašla  spas. U pokušaju da je vrati na farmu, njen vlasnik je poslao radnike da je uhvate, međutim nisu uspeli, a jednom od njih slomila je ruku. Uspela je čak da otpliva dalje, do ostrva u sredini jezera. Ako je verovati vlasniku, u jednom momentu je i zaronila tokom svog bega.

U međuvremenu, vlasnik krave prestao je da pokušava da je uhvati i sad joj donosi hranu kako bi mogla da preživi.

Propao je i pokušaje veterinara da je uspavaju i tako uhvate.

Ova priča dobila je veliki publicitet i trenutno se mnogo ljudi putem društvenih mreža zalaže da ova hrabra krava ostane u životu. I grandonačelnik grada Nisa na čijoj teritoriji se nalazi životinja rekao je da će omogućiti da krava nastavi život na slobodi.

Takođe, poljski političar Pavel Kukuz izjavio je putem društvenih mreža kako će donirati sredstva da bi krava ostala u životu i na slobodi. On je napomenuo da nije vegetarijanac, ali da borba ove životinje da ostane živa i slobodna zaslužuje poštovanje, kao i da se nada da će se uskoro naći na sigurnom mestu gde će moći dostojanstveno da živi i dočeka starost.

S.Kuprešanin