banner-image

Prve subote u martu skup vojvođanskih pčelara

Savez pčelarskih organizacija Vojvodine u subotu, 3. marta organizuje tradicionalni 36. sajam pčelara Vojvodine. Suorganizator manifestacije je novosadski Poljoprivredni fakultet na kojem će se i održati ovaj skup.

Svečano otvaranje planirano je za 10 časova, a u 10 i 30 će održati predavanje dr Rodoljub Živadinović, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije, na temu „Hrana i ishrana pčela u praktičnom pčelarenju“

Predsednik Saveza pčelarskih organizacija Mađarske Peter Broš održaće predavanje o tehnologiji pčelarenja za postizanje visokih prinosa, dok će dr Kazimir Matović iz Veterinarskog specijalističkog instituta u Kraljevu govoriti o američkoj kugi pčlinjeg legla.

Planirano je i da se u periodu od 8.00-16.00 časova održi prodajna izložba pčelarske opreme, pribora, pčelarske literature, preparata za lečenje pčela, repromaterijala za pčelarstvo i pčelinjih proizvoda.

Kotizacija za učesnike sajma je 600 dinara. U kotizaciju je uračunat reklamni materijal sa radovima predavača i radovima stranih autora. Kotizacija se plaća neposredno pre početka Sajma ili na tekući račun Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine 340-1957-73 Erste banka sa naznakom kotizacija 2018.

Za članove SPOV-a, reklamni materijal i ulaz na 36. sajam pčelara Vojvodine su besplatni.
Više informacija o ovom skupu može se dobiti pozivom na telefon 063 547 012 ili putem email adresa [email protected],  [email protected].