banner-image

U planu formiranje zadružnog prstena na teritoriji Beograda

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić posetio je danas opštinu Mladenovac i u razgovoru sa mnogobrojnim meštanima sela Rabrovac i okolnih sela, razgovarao o osnivanju zadruga u tim sredinama.

Krkobabić je tom prilikom govorio o značaju 21 seoskog naselja i 5.200 poljoprivrednih gazdinstava ove opštine za čitav grad Beograd i najavio formiranje zadružnog prstena na teritoriji Grada, a zatim i složene zadruge kao logičan nastavak razvoja. 

U svakom selu Beograda želimo bar jednu zadrugu – ratarsku, voćarsku, stočarsku, vinogradarsku, rekao je Krkobabić i najavio rad na agrarnoj mapi sela Beograda.

Ministar je posetio domaćinstva poljoprivrednika tog kraja i obišao njihove plastenike pod povrćem, a mladi poljoprivrednik Ivan Damnjanović iz sela Jagnjilo izrazio je spremnost da sa nekolicinom svojih prijatelja osnuje specijalizovanu povrtarsku zadrugu i tako još jednom na delu pokazao optimizam mladih za opstanak života na selu.