banner-image

Skup zadrugara i mladih domaćina u Zrenjaninu

Sajam zemljoradničkog zadrugarstva i mladih domaćina sela Srbije pod nazivom „Mladenci“ održaće se od 22. do 24. marta 2018. godine u Zrenjaninu u sajamskoj hali „Medison“ pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije – Kabineta za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća i Srpske akademije nauka i umetnosti.

Trodnevna sajamska smotra biće i u znaku tribina, savetovanja simpozijuma u organizaciji Odbora  za selo SANU, sa centralnim tematskim skupom „Razvoj organske proizvodnje u Srbiji“

Sem brojnih naučno-stručnih predavanja u Sajamskoj hali izlagači će prezentovati sopstvene agrarne programe i projekte, proizvode i artikle dok će biti održane promocije i upriličene degustacije prehrambenih proizvoda, uz celodnevni kulturno umetnički program.

Prisustvo na Sajmu potvrdili su najodgovorniji predstavnici resornih državnih i pokrajinskih institucija, organizacija, klastera, udruženja, obrazovnih ustanova, agro privredni poslenici i novinari.

Na Sajmu se očekuje prisustvo preko 2.000 učesnika iz više od stotinu Opština Republike Srbije, zemljoradničkih zadruga, proizvodno privednih udruženja, asocijacija, klastera i organizacija.

Izražavajući saglasje sa akcijom Vlade Republike Srbije, usmerenom na osnaženju srpskog sela (osnivanjem 500 zadruga u isto toliko mesta) i pokrenutoj aktivnosti ka udruživanju mladih srpskih poljoprivredika i samostalih preduzetnika iz seoskih sredina, Grad Zrenjanin, domaćin Sajma kao i Agencija „Agrar pres” Zrenjanin. Opšte udruženje preduzetnika, Regionalna privredna komora SBO Zrenjanin i Asocijacija za razvoj Bagljaš, (tehnički organizatori) su u uverenju da se zajedničkom realizacijom Sajma „MLADENCI“ pruža sveukupan doprinos srpskom selu i Srbiji u celini.

Ulaz na Sajam je besplatan.