banner-image

Holandski Koppert bi da investira u vojvođansku poljoprivredu

Predstavnici „Koppert“-a, zajedno sa vlasnikom i predsednikom Upravnog odbora Henrijem Ostenhukom, razgovarali su danas u Novom Sadu sa predstavnicima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo i kompanija iz Vojvodine, koji su im predstavili mogućnosti saradnje i omogućili im uvid u raspoložive administartivne infrastrukurne i naučne potencijale.

Saradnja sa ovom holandskom kompanijom mogla bi da se razvija u smeru zajedničkih razvojnih istraživačkih programa u oblasti moderne poljoprivredne proizvodnje.

Sagovornici su se saglasili da postoje brojne mogućnosti za saradnju, posebno na području opštine Bečej, koja raspolaže sa velikim potencijalom obradovog zemljišta i izuzetnim geografskim položajem. Razgovoru su prisustvovali i članovi kompanije „Zeleni Hit“ koja je već najavila investicije u industriskoj zoni Bečej , a te investicije biće usmerene na osnivanje razvojno-istarživačke jedinice u oblasti održivih sistema zemljoradnje.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević je istako da je Pokrajinska vlada na čelu sa sekretarijatom koji vodi, spremna da pruži punu podršku i bude pouzdan partner u potencijalnim investicionim projektima. Prema rečima pokrajinskog sekretara, prvi korak u povezivanju i razmeni informacija biće poseta holandske kompanije opštini Bečej.

Sastanku su prisustvovali izvršni direktor „Koppert“ Ron Verhag, članovi Upravnog odbora Kris de Smit i Hose Eduardo Belda, predstavnici kompanije „Zeleni Hit“ Nebojša Momirović, Smiljana Momirović, Milivoj Miša Vrebalov i drugi.

(Agrosmart)