banner-image

Počinje "Chipsy agro akademija" za farmere

„Chipsy Agro Akademija“ je pokrenuta uz podršku Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i namenjena je studentima ratarstva i povrtarstva, organske proizvodnje, fitomedicine, agroekologije, poljoprivredne tehnike, agroekonomije, hortikulture i agroindustrijskog-inženjerstva. Biće predstavljen deo ekspertize u oblasti uzgajanja krompira, predavanja će uključivati i teorijski deo, a na kraju će biti pred studente postavljeni i konkretni zadaci. Rešavanjem tih zadataka, odnosno studije slučaja, studenti će imati priliku da uđu u finalni izbor i kandiduju se za učešće u praktičnom delu. 

Najbolja rešenja studije slučaja odabraće stručni žiri koji čine predstavnici kompanije Marbo Product i profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu Žarko Ilin. Pobednički timovi će učestvovati u praktičnom delu projekta, odnosno u procesu od setve do žetve krompira.

„Akademija je pokrenuta sa željom da mladima, koji žele da se usavršavaju, prenesemo praktična znanja o uzgajanju krompira, koja smo sticali godinama, kroz edukacije i poslovanje širom sveta. Na taj način želimo da stvorimo farmera za 21. vek, s obzirom da obrazovanje vidimo kao jednu od najboljih investicija. Studenti će u okviru ovog jedinstvenog projekta imati priliku da pokažu svoju inovativnost u rešavanju studije slučaja, kao i da tokom gajenja krompira, uz mentorsku podršku i iskustvo eksperata iz agro tima kompanije Marbo Product, steknu znanja o celokupnom procesu“, poručio je direktor fabrike kompanije Marbo Product Danijel Nedinić.
 
Prijave za učešće mogu se poslati na e-mail [email protected], a početak programa obuke biće obeležen na uvodnom predavanju koje će biti održano 20. marta u 12 časova na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

(Agrosmart)