banner-image

Raspisan konkurs iz IPARD-a, za preradu 878.498.105 dinara

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, raspisalo je Prvi Javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva u nabavku nove opreme.

Na ovaj konkurs mogu da se jave zadruge i mikro, mala i srednja preduzeća koja se bave preradom voća, povrća, mesa i mleka. Biće im na raspolaganju 878.498.105 dinara za opremanje objakata za preradu. Najveći pojedinačni povraćaj za korisnika iznosiće do dva miliona evra, kazao je on najaviviši i konkurs za jul koji se odnosi na investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, kroz koji će poljoprivrednicima na raspolaganju biti trostruko više novca.

Predmet Javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u nabavku nove opreme dati u Prilogu 1 – Lista prihvatljivih investicija i troškova za Prvi Javni poziv za Meru 3.

Lica koja ostvaruju pravo na IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva u skladu sa ovim Javnim pozivom, iznos IPARD podsticaja, kao i uslovi, način i postupak sprovođenja IPARD programa za IPARD podsticaje po ovom Javnom pozivu, utvrđeni su Pravilnikom i drugim propisima.

Zahtev za odobravanje projekta podnosi se na Obrascu 1 – Zahtev za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva- Prvi Javni poziv za Meru 3.

Podnosilac zahteva po ovom Javnom pozivu može podneti samo jedan zahtev za odobravanje projekata, koji može da obuhvati jednu ili više investicija iz Liste prihvatljivih investicija i troškova za Prvi Javni poziv za Meru 3.

{download}139{/download}

{download}132{/download}

{download}133{/download}

{download}134{/download}

{download}135{/download}

{download}136{/download}

{download}137{/download}

{download}138{/download}