banner-image

Otvoren logistički centar Agromarketa u Inđiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić otvorila je novi logistički centar jednog od vodećih snabdevača tržišta pesticida, semenske robe i garden uređaja u regionu, kompanije Agromarket, koja trenutno zapošljava 65 radnika

“Ove godine cilj Vlade Srbije biće ubrzanje ekonomskog rasta, kojeg neće biti bez pokretanja lokalnog ekonomskog razvoja”, rekla je Brnabić nakon obilaska novog centra i dodala da lokalne samouprave moraju same da se aktiviraju u unapređenju klime poslovanja u svojoj sredini.

Dodala je da će država pomoći lokalnim samoupravama sa 320 miliona dinara, od čega će 80 odsto ići u lokalnu infrastrukturu.

Poslovno-skladišni objekat logističkog centra prostire se na 15.000 kvadratnih metara, a prima i isporučuje robu preko 14 automatskih pretovarnih rampi. Ukupna vrednost investicije iznosi 7,5 miliona evra, od čega je vrednost građevinskog objekta šest miliona, a opreme 1,5 milion evra.

Skladišni prostor raspolaže moderno opremljenim regalnim skladištem kapaciteta 15. 500 paletnih mesta, koje opslužuju 30 visokoregalnih i drugih viljuškara.

Agromarket pokriva više od trećine celokupnog tržišta Srbije

Kompanija “Agromarket Kragujevac” počela je sa radom 18. decembra 1990. godine, a prvih 15 godina pozicionirala se na tržištu Srbije i zemalja u okruženju, što je dovelo do toga da je danas Agromarket vodeći proizvođač, zastupnik i distributer širokog portfolia proizvoda – pesticida, semenske robe i garden uređaja na tržištu Zapadnog Balkana.

Iz programa multinacionalnih kompanija, Agromarket pokriva više od trećine celokupnog tržišta Srbije, dok prometom semenske robe zauzima četvrtinu tržišta.

Godišnji prihod Agromarket Grupe se kreće između 18,5 do 19 milijardi dinara, od čega je oko 3,5 milijardi vrednost izvoza.

Glavni izvozni proizvodi su voćni plodovi jabuke, breskve i nektarine iz Bele Crkve koji se izvoze na tržište Ruske Federacije, odnosno višnja i šljiva iz Zaječara, koji svoje kupce nalaze na tržištima Evropske Unije i SAD, a odskora i Rusije.

Brend vodotopivih i folijarnih đubriva FitoFert se kroz agro servis pozicionirao na tržišta okolnih zemalja, zatim Rusije, Jermenije, Kazahstana, Turske…

Distribuciju proizvoda odvijaju kroz rad 14 distributivnih centara, i to Kragujevac, Beograd, Valjevo, Niš, Subotica, Sombor, Sremska Mitrovica i Zrenjanin, zatim u Bosni i Hercegovini – Republici Srpskoj, Bijeljina, Banja Luka i Sarajevo, Danilovgrad u Crnoj Gori, Priština-Gračanica na teritoriji Kosova i Metohije, kao i prvom predstavništvu u zemljama EU – Ljubljani.

(Agencije)