banner-image

Poljoprivredni fakultet dobio najsavremeniji traktor

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević juče je na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, prisustvovao isporuci traktora John Deere, čiju nabavku je Sekretarijat sufinansirao iznosom od 2,5 miliona dinara, navodi se u saopštenju Pokrajinske Vlade.

Radojević je podsetio da je reč o bespovratnim sredstvima, koja je resorni sekretarijat dodelio u okviru konkursa namenjenog za poljoprivrednu delatnost naučno-istraživačkih ustanova. On je ukazao da je savremeno opremanje, pre svega u interesu studenata koji će sada, uz pomoć ove kvalitetne opreme, realizovati praktične veštine.

„Poljoprivredni fakultet je realizovao investiciju vrednu preko devet miliona dinara. Učešće Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu je nešto manje od 30 posto. Najpre, dobrim poslovanjem menadžmenta, ovaj fakultet je obezbedio sopstvena sredstva, po prvi put, nakon više decenija“, istakao je Vuk Radojević i ukazao da je obaveza Sekretarijata da podržava visokoobrazovne ustanove i omogući im nabavku najsavremenije tehnologije i opreme.

Radojević je rekao da očekuje da će u ovoj, kao i u narednim godinama, Sekretarijat biti u prilici da pomogne Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu koji je, kako je naglasio, ne samo u Srbiji i Vojvodini, jedna od najreferentnijih obrazovnih naučnoistraživačkih ustanova. O uspešnosti ove institucije, kako je podsetio, govori i prisustvo na QS rang listi, gde se našao kao jedan od najboljih, zajedno sa 250 univerziteta iz oblasti poljoprivrede i šumarstva. Reč je o jednoj od tri najznačajnije liste za rangiranje univerziteta u svetu.

Dekan Poljoprivrednog fakulteta Nedeljko Tica istakao je da John Deere, model 6145 – predstavlja prvi traktor koji je nakon nekoliko decenija stigao na Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, uz veliku podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

„Ovo je samo početak jednog velikog investicionog ciklusa na kojem će Poljoprivredni fakultet raditi zajedno sa Pokrajinskom vladom, s ciljem da Fakultet opremimo najsavremenijim pogonskim i priključnim mašinama. Na taj način, dobićemo izuzetnu priliku da naše studente upoznamo sa najnovijim dostignućima u poljoprivrednoj tehnologiji, a našim poljoprivrednim proizvođačima pokažemo kako se ta tehnologija primenjuje“, istakao je dekan Tica.