banner-image

Vojvodina na Sajmu opreme za žitarice u Turskoj

Delegaciju vojvođanskih privrednika predvodili su sekretar Udruženja poljoprivrede PKV Jelena Drobnjak i sekretar Udruženja industrije PKV Zoran Trpovski, koji je ocenio da je sajam bio koristan domaćim privrednicima kao izvor poznanstava i informacija

„Procenjujemo da su naše kompanije u razgovorima sa izlagačima došle do sveobuhvatnih veoma značajnih informacija o rešenjima za pojedine segmente njihove proizvodnje. Realno je očekivati da će neke od njih veoma brzo realizovati određene narudžbine koje bi trebalo da im u značajnoj meri unaprede proizvodnju i učine je efikasnijom, produktivnijom i konkurentijom na tržištu“, naglasio je Zoran Trpovski.

Sekretarka Udruženja poljoprivrede PKV Jelena Drobnjak rekla je nakon završetka sajma da su bili obuhvaćeni svi segmenti – od čuvanja i analize žitarica, pripreme za obradu, obrade u najrazličitije proizvode, pakovanje proizvoda, rezervni delovi i tehnički detalji neophodni za ovu delatnost. 

„Sajam je okupio oko 150 izlagača, a posetioci su mogli da vide najnovija tehnološka rešenja u ovoj grani. Kao i obično, kada je Turska u pitanju, imajući u vidu geografsku poziciju ove zemlje, osim evropskih, bili su prisutni posetioci iz dalekih azijskih i afričkih zemalja“, istakla je Drobnjak.

Tokom sajma organizovan je i sastanak sa direktorom „Adonis group“ i jednim od organizatora sajma u Istanbulu Erdoganom Dželadinom, sa kojim su predstavnici PKV razgovarali o dosadašnjoj saradnji i planovima za naredni period. 

Razgovori su vođeni i sa generalnim sekretarom turske Federacije proizvođača brašna (TUSAF) Vuralom Kuralom, koji je predstavio značaj ovog izvoznog artikla za Tursku i globalne relacije na ovom tržištu.

„Bez obzira na trenutne okolnosti, sigurno da ovaj kontakt može da bude značajan i za naše proizvođače u svetlu budućih aktivnosti vezanih za ovaj strateški artikal“, poručili su iz PKV.

(Agrosmart)