banner-image

Mediji u službi organske poljoprivrede

U Centru za organsku proizvodnju u Selenči, 20. i 21. aprila biće održan trening za novinare štampanih, TV i internet medija, kako bi se podigao nivo znanja novinara o organskoj proizvodnji, evropskom zakonodavstvu i saradnji proizvođača na međunarodnom nivou, kao i o mogućnostima razvoja ruralnih sredina i unapređenja položaja mladih na selu koji se bave ovom vrstom poljoprivrede.

Dvodnevni trening “Značaj medija za unapređenje organske proizvodnje i jačanje konkurentnosti proizvođača” organizuje se u okviru projekta „Socijalno uključivanje i osnaživanje mladih kroz podršku razvoju centra za učenje u organskoj proizvodnji“ , koji je podržala Višegradska grupa.

Očekuje se da ovakav vid edukacije medija doprinese stvaranju povoljnih uslova za podizanje kvaliteta javnog informisanja kada je o organskoj poljoprivredi reč. Takođe, da se unapredi izveštavanje o politikama EU koje se odnose na organsku proizvodnju i ukaže na značaj učešća organskih proizvođača u međunarodnim projektima i implementaciji rezultata tih projekata.

U radionicama će učestvovati predstavnici Centra za organsku proizvodnju Selenča, Informacionog kutka EU u Novom Sadu (EU Info Point), Info centra za ruralni razvoj Agrosmart i novinari portala “Agrosmart”, “Poljopartner”, “Agropress”, RTV-a, televizijskih produkcija “Agrodan”, “Atlas” i drugih, lista “Poljoprivrednik”…

S. K.