banner-image

Danas počinje predaja zahteva za podsticaje po košnici

Od danas počinje podnošenje zahteva za ostvarivanje podsticaja po košinici pčela. Pravo na ovaj podsticaj može da ostvari pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Podsticaji se dodeljuju u iznosu od 720 dinara po košnici, a novac mogu da dobiju oni sa najmanje 30, a najviše 200 košnica pčela.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela podnosi se za svaku kalendarsku godinu, jedanput godišnje, Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine – Upravi za agrarna plaćanja od 15. aprila do 31. maja.

Ispunjenost propisanih uslova za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela, upoređivanje podataka iz podnetog zahteva sa prijavljenim podacima u Centralnoj bazi podataka o obeležavanju životinja, odobravanje isplate i davanje naloga za prenos sredstava na namenski račun poljoprivrednog gazdinstva kod poslovne banke obavlja Uprava za agrarna plaćanja, u skladu sa zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju.
S.K.