banner-image

Sajam meda i starih zanata

U Novom Sadu juče je otvoren „Sajam meda i starih zanata“ koji organizuje društvo pčelara „Jovan Živanović“ iz Novog Sada, a trajaće do 22. aprila na Trgu republike.

– Kontinuirano održavanje ovakvih susreta samo je potvrda kvaliteta, i dokaz da pčelarstvo kao privredna delatnost ima svoju perspektivu. Nadam se da će sajam biti idealno mesto susreta proizvođača i potrošača zdrave hrane, ali i podići nivo znanja potrošača o korisnosti meda i pčelinjih proizvoda. Važno je da tradicionalne proizvode koji su prepoznati kao jedinstveni na tržištu, predstavljamo kao brend Srbije na regionalnom, ali i na svetskom tržištu, a Grad Novi Sad će nastaviti da pruža punu podršku proizvođačima, kako finansijski, tako i na polju promocije – rekao je Milorad Radojević, član gradskog veća za privredu otvarajući manifestaciju i pozvao sve Novosađane da posete ovu tradicionalnu manifestaciju.

Na ovogodišnjem sajmu, koji okuplja oko 50 izlagača, proizvođače meda, pčelarske opreme i starih zanata iz cele Srbije, akcenat je na proizvodima koji su prepoznati kao jedinstveni na tržištu po svom kvalitetu i specifičnostima.

Društvo pčelara ,,Jovan Živanović“ iz Novog Sada, kao član Saveza proizvođača tradicionalnih proizvoda ,,Original Srbija“, i ovog puta sa ponosom predstavlja „Fruškogorski lipov med“, med visoke monoflornosti, koji je zbog svoje jedinstvenosti i specifičnosti, dobio zaštitu oznake porekla i postao prepoznatljiv na tržištu. Cilj saveza ,,Original Srbija“ je zaštita, afirmacija i brendiranje autentičnih proizvoda na teritoriji Srbije, kao i njihova promocija.

Pored „Fruškogorskog lipovog meda“, posetioci će imati priliku da se upoznaju sa svojstvima drugih sertifikovanih proizvoda, od kojih su još dva sa teritorije grada Novog Sada, a to su čuveni „Futoški kupus“ i „Begečka šargarepa“.

Tokom trodnevnog festivala, biće upriličeni razni kulturno-umetnički programi u organizaciji Udruženja „Veliko kolo“ koje okuplja blizu 1200 članova.