banner-image

Indijci zainteresovani za voće iz Srbije

Predstavnici indijske kompanije Mahindra boraviće 10. i 11. maja u Beogradu, kako bi dogovorili detalje oko budućih ulaganja i saradnje sa proizvođačima iz Srbije, najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

– Mahindra nikad nije bila u Srbiji i nikada nije pokazala ovoliku zainteresovanost kao sada. Sa predstavnicima ove kompanije sastao sam se prvi put u novembru prošle godine, a nakon njihovog boravka u Beogradu znaćemo konkretne planove, kazao je Nedimović za eKapiju.

Kako je objasnio, ta indijska kompanija zainteresovana je za proizvodnju i preradu jagodičastog i bobičastog voća, jabuka, kao i za mlečne proizvode.

– Postoji nekoliko opcija. Zainteresovani su sa saradnju sa kooperantima širom naše zemlje, a postoji i mogućnost da kupe jednog domaćeg proizvođača – objasnio je Nedimović i dodao da će svi detalji biti poznati nakon sastanaka u maju.

Indijsko tržište, kazao je Nedimović, otvoreno je za voće iz Srbije, a sa druge strane, svoje agrume proizvođači iz te zemlje žele da plasiraju ovde.

– Intenzivno radimo sa indijskom stranom da otvorimo tržište te zemlje za deset domaćih proizvođača jabuka. Usaglasili smo sertifikate, ostalo je da rešimo neka pitanja oko trgovine – kazao je Nedimović tokom predstavljanja knjige Osvajanje vrhova, autobiografije Binorda Chaudharya, vlasnika korporacije CG Corp Global, koja je 2017. otvorila fabriku nudli u Rumi

Izvor:eKapija