banner-image

Bespovratno 20 miliona za pčelarstvo u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u 2018. godini. Cilj Konkursa jeste unapređivanje pčelarske proizvodnje i proizvodnje meda u Vojvodini i u tu svrhu dodeliće se 20.000.000,00 miliona dinara bespovratnih sredstva za nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 50 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Za fizička lica čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, fizička lica mlađa od 40 godina i žene bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije bez poreza na dodatu vrednost.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 300.000,00  dinara, odnosno 330.000,00 dinara za podnosioce prijava: fizička lica čija je investicija na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, fizička lica mlađa od 40 godina i žene. Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 50.000,00 dinara.

Podnosilac prijave, ostvaruje pravo na sufinansiranje nabavke novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo ukoliko u Registru ima upisano minimum 10 košnica pčela.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 15. 05. 2018. godine.

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom „KONKURS ZA DODELU SREDSTAVA ZA SUFINANSIRANjE INVESTICIJA PČELARSTVO NA TERITORIJI AP VOJVODINE U 2018. GODINI”, ili lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od 9 do 14 časova.

Kompletan tekst konkursa može se pogledati ovde.

(Agrosmart)