banner-image

Ko seje umesto da sadi pravi je magarac

Kanda će se opametiti i Kim Džong Un, ali ovi naši napredni radikali i njihovi sateliti izgleda nikada nece. Poluistine, lupetanja i čarobne formule izbacuju svakog dana i to bez da i trepnu.

Elem, zahvaljujući nadčovečanskim naporima Aleksandra Vučića, Vladi Srbije i tetki iz Kanade za koji dan biće završena jos jedna prolećna setva i to uspešno kao nikada pre. Po tome ćemo biti opet lideri u reginu, mada lideri u regioni ni po čemu nismo osim po lagarijama.

Takođe, bojkot setve koji su najavljivali paori nije uspeo, ali ne znamo da li je zato zaslužna mudra politika Aleksandra Vučića ili činjenica da seljaci moraju od nečega da žive pa moraju i da seju. Ovo drugo će valjda biti u pitanju, ali…

Kako god, Vučić je opet pobedio i setvu, i bojkot i seljake i Amerikance i sve i svakog.

Pobedniku sve čestitke, ali seljaci koji su posejali više od tri hektara ispali su pravi magarci jer nisu slušali ministra Milana Krkobabića koji je izjavio da svi treba da se prebace na voćarstvo jer se sa tri hektara voćnjaka može othraniti četvoročlana porodica. Nije on doduše rekao ono – svi, ali se to podrazumeva jer ako može jedan valjda mogu i svi ostali. Što bi neko radio 20 hektara kad može samo tri. 

Ne daje valjda savete za odabrane, već i za one u Bezdanu i za one u Bačincima i one u Mrčajevcima. Prosto rečeno, tri hektara je spas za srpsku četvoročlanu porodicu na selu. Pa šta čekate. Svi kod Krkobabića, a oni koji imaju 30 hektara mugu svoj standard da povećaju 10 puta.

Bog te mazo.                   

Zamislite kad Vučić iskoči s brojkama, slikama i dijagramima. Pa Vulin kad prestane da s vojskom podiže natalitet može da se baci na voćnjake.

Da li su oni toliko normalani koliko mi nismo? Ili obrnuto?

Umesto da rade nešto korisno, naši ministri pričaju bajke i zamajavaju ove jadne seljake, ali te poruke i nisu namenjene paorima već glasačima naprednjaka, a dva miliona njih veruje u sve lagarije Vučića i ekipe pa zašto ne bi i u priču o spasu sa tri hektara voćnjaka. Da li neko negde zaista može da preživi s tri hektara voća? Teoretski i može, ali pričati to u zemlji u kojoj dva miliona ljudi preživljava od poljoprivrede a većina u velikom siromaštvu, je pravi bezobrazluk. Siromašni su i oni s 10 hektara, a o sitnijima da i ne govorimo.

Pa sad je meni jasno zašto Arapi kupuju i zakupljuju vojvođanske njive. Pa  na 30.000 hektara može da se ishrani 10.000 porodica i da lepo živi 120.000 Arapa. Na 300.000 hektara ima da živi 1,2 miliona Emiraćana i to bolje nego od nafte.

Za Srbe, Mađare, Rusine, Rumune i ine u Vojvodini nisam siguran.

Milovan Lukić