banner-image

Na Sajam poljoprivrede stižu firme iz Rusije, Britanije, Tunisa…

Interesovanje izlagača koji dolaze na Poljoprivredni sajam iz inostranstva je poslednjih nekoliko godina sve veće. Na 85. međunarodnom poljoprivrednom sajmu direktno će nastupiti kompanije koje dolaze iz 29 zemalja, a proizvodi i usluge biće predstavljeni iz ukupno 60 država.

Zemlja prijatelj 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Francuska. U odnosu na prethodnu godinu biće značajno više firmi iz Turske, Italije, Holandije i Rumunije, a predstaviće se i kompanije iz Rusije, Tunisa, Velike Britanije i Luksemburga, koje prošle godine nisu bile prisutne. Ponudu će promovisati i firme iz Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Francuske, Grčke, Hrvatske, Indije, Izraela, Kine, Mađarske, Makedonije, Nemačke, Poljske, Slovačke, Slovenije, Španije i Švajcarske. 

Objedinjenim nastupom, u okviru kolektivnih izložbi predstaviće se kompanije iz deset zemlja:  Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Holandija, Italija, Izrael, Kina, Mađarska i Španija, Tunis.

FRANCUSKA – ZEMLJA PRIJATELJ POLJOPRIVREDNOG SAJMA

Nosilac kolektivne izložbe ovogodišnje Zemlje prijatelja Poljoprivrednog sajma – Francuske je državna agencija te zemlje za promociju izvoza Business France.

Nastup u Novom Sadu će usmeriti na razvoj međunarodnog poslovanja, a promovisaće i olakšice za strane investitore i promociju kompanija iz te zemlje.

Firme koje će biti prisutne od 15. do 21. maja na Novosadskom sajmu će, između ostalog ponuditi, delove i pribor za traktore i poljoprivredne mašine, semena kukuruza, žitarica i graška, repice, suncokreta i krmnog bilja. Predstaviće se proizvođači semenskog krompira, kao i hrane za stoku. 

Banka partner 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Crédit Agricole Srbija. Posetiocima će promovisati inovativne digitalne proizvode u okviru poljoprivrednog  bankarstva, kao i efikasan proces odobrenja kreditih zahteva za samo dva sata. Ponudiće  i mogućnost dugoročnog finansiranja nabavke opreme kroz saradnju sa vodećim brendovima poljoprivredne mehanizacije. 

Biće održana i Agro konferenciju, a u saradnji sa agencijom Business France, sa akcentom na digitalizaciju u poljoprivredi, a u cilju razmene najboljih iskustava sa francuskog i domaćeg tržišta. 

“PREMIUM BRANDS FROM CHINA”

Odlični poslovni rezultati postignuti lane, povod su da i ove godine nastupi 12 kompanija iz Kine koje će svoje vrhunske proizvode prezentovati u okviru izložbe “Premium Brands from China”.

Svojevrsni “Sajam u Sajmu”, biće organizovan u Hali 4, od utorka, 15. do petka, 18. maja, radno vreme za posetioce je od 9 do 17 časova.

Svečano otvaranje Izložbe “Premium Brands from China”, je u utorak, 15. maja u Hali 4 Novosadskog sajma. 

(Agrosmart)