banner-image

U utorak kreće Poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Oko 1.500 izlagača iz 30 zemalja nastupiće na 85. međunarodnom poqoprivrednom sajmu od 15. do 21. maja, a predstavljeni proizvodi i usluge stužu iz ukupno 60 zemalja. Najveću sajamsku priredbu kada je o poljoprivredi u celom regionu reč otvoriće ministar poljoprivrede Branislav Nedimović

Po rečima generalnog direktora Novosadskog sajma Slobodana Cvetkovića, Međnarodni poljoprivredni sajam je ogledalo agrara i pruža uvid u najaktuelnije teme i trendove u ovoj privrednoj grani, što je važno i za naše tržište, ali i za širi region, jer povezuje privredu Srbije i zemalja iz regiona s državama iz celog sveta. 

Zemlja prijatelj 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Francuska, a u okviru kolektivnih izložbi će se i privrednici iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Holandije, Italije, Izraela, Kine, Mađarske, Španije i Tunisa.Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ove godine je podržalo organizovanje Nacionalne izložbe stoke, na kojoj će biti 1.600 živih eksponata. U okviru izložbe „Kvalitet više“ biće predstavljeni organska proizvodnja, proizvodi sa geografskim poreklom, proizvodi sa oznakom srpski kvalitet i prvi put zantske pivare

Kao i uvek, izuzetno bogata i raznovrsna biće Izložba poljoprivredne mehanizacije, koja će ove godine okupiti više izlagača nego lane, a pri kupovini biće odobreni popusti od 3 do 10 odsto. Pored članica Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, predstaviće se i drugi distributeri i zastupnici koji posluju u našoj zemlji, kao i kompanije iz Austrije, Češke, Indije, Italije, Nemačke, Turske, Rumunije, Slovenije i Ukrajine. 

Tokom 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Kongresnom centru će biti održani stručni skupovi, kongresi, predavanja i konferencije na kojima će privrednici i stručnjaci iz mnogih oblasti razmenjivati znanja i iskustva.

Tokom 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Kongresnom centru će biti održani stručni skupovi, kongresi, predavanja i konferencije na kojima će privrednici i stručnjaci iz mnogih oblasti razmenjivati znanja i iskustva. Biće održani i međunarodni B2B susreti, a izlagači će predstaviti najnovije proizvode.

“Belarus” i “džon dir” na poklon

Tradicionalno se za posetioce s kupljenim ulaznicama organizuje poklon-igra, a ove godine pripremljeno je tri vredna poklona – dva trakatora „belarus 622” i „džon dir 5045 d”, kao i roto freza “hisarlar”.

Kapije Novosadskog sajma otvorene su od 9 do 19 časova, a ulaznica košta 600 dinara. Za kolektivne posete ulaznica košta 400 dinara, dok je za penzionere i decu od 7 do 12 godina ulaznica 200 dinara, koliko košta i za kolektivne posete đaka i studenata. Porodični dan je u petak, 18. maja, kada će kupovinom jedne ulaznice od 600 dinara ovu sajamsku manifestaciju da posete roditelji i deca.

(Agrosmart)