banner-image

Agropres: Kako do subvencija za mlade i žene na selu

U Novom Sadu 16. i 17. maja 2018. godine, na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, organizuju se predavanja o subvencijama za mlade poljoprivrednike i uslovima za 2018. godinu. Organizator je Udruženje novinara za poljoprivredu Agropres.

Svako od učesnika na kraju predavanja dobija diplomu. Da bi mogli da učestvujete potrebno je da se prijavite sms porukom na 061/3163-477 ili na mail [email protected] Učešće je besplatno.

Obezbeđene su ulaznice za sajam i ručak. Potrebno je da u poruci naglasite za koju grupu se prijavljujete: stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo, povrtarstvo. Kada se prijavite dobićete precizan raspored gde se održava predavanje i kome da se javite. Broj mesta je ograničen, a prijave se primaju po redosledu kako pristižu. Dostaviti ime i prezime kao i grupu u kojoj želite da budete.

Predavači su ugledni profesori sa Poljoprivrednog fakulteta. Program traje oko dva sata.

Prvi dan:

Naziv: Subvencije za mlade poljoprivrednike.

Termin: 16.5.2018, u 13.30 sati

Lokacija: Master Centar, Novosadski sajam, sala 4

Broj učesnika:100

Neke od tema:

Kako stvoriti uslove da se obezbedi povratak mladih na selo?

 Agrarna politika u 2018. godini – šta se planira i kako će se podsticati mladi?

Zadruge kao način organizacije i vođenja poljoprivredne proizvodnje

Dokle se stiglo sa IPARD fondovima?

Drugi dan:

Naziv: Preduzetnice u agrobiznisu

Termin: 17. maj 2018. u 13.30

Lokacija: Novosadski sajam – Master centar

Broj učesnika: 100

Na ovom skupu govorićemo o značaju razvoja ženskog preduzetništva, proizvodnji i predstaviti 30 žena koje će doneti svoje proizvode i pokazati doprinos razvoju Srbije kao zemlje dobrih domaćina i domaćica. Kao i ranijih godina, i ove godine nezaobilazna tema će biti podsticaji u poljoprivredi, finansiranje poljoprivredne proizvodnje i mogućnosti plasmana hrane na inostranim tržištima o čemu će govoriti predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.