banner-image

Na sajmu i najbolja inovacija u navodnjavanju – Ingel

Međunarodni poljoprivredni sajam već godinama podržava Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju i promoviše agroinovatore koji svoju inovaciju prijave za to takmičenje.

 – U Hali 3 Novosadskog sajma, na štandu Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju, predstavio sam inovativne zalivne sisteme. Najveće interesovanje je za inovativno rešenje, primenu niskog napona do 1000 V –  ponosan je inovator Milan Ugljanin, vođa tima koji je na prošlogodišnjem nadmetanju za tu inovaciju dobio drugu nagradu.

“Ingelove” inovacije su, osim na štandu Takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju, predstavljene i na štandu Ekonomskog i trgovinskog odeljenja ambasade Španije.

– Mi smo na svom štandu predstavili poljoprivrednu mehanizaciju i proizvode četiri španske firme, a s obzirom na to da jedna od njih – RKD – sarađuje sa “Ingelom”, predstavili smo i jednu iz Srbije. Njihov zalivni sistem, prvi elektrificirani i najveći rendžer na svetu, dugačak je 1.600 metara. To što smo na našem štandu predstavili firme iz Španije i iz Srbije dobro je za obe zemlje – istakao je Havijer Alvares, šef Ekonomskog i trgovinskog odeljenja ambasade Španije.

(Sajamske informacije)