banner-image

Nižnji Novgorod i Novi Sad sreli se na sajmu

Oktobra prošle godine u Nižnjem Novgorodu, na tamošnjem Biznis forumu, delegacija Grada Novog Sada dogovorila se sa predstavnicima tog ruskog grada pobratima o susretu na 85. međunarodnom poljoprivrednom sajmu. Dogovoreno je tom prilikom i predstavljanje mogućnosti za saradnju privrednika, istakao je Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu.

Novi Sad i taj dve i po hiljade kilometara udaljen ruski grad pobratimi su od 2006. godine i do sada su se međusobno posećivala njihova kulturno-umetnička društva, njihovi đaci i studenti.

– Vreme je da saradnji u kulturi i obrazovanju dodamo i privrednu saradnju – rekla je na predstavljanju grada koji ima 1.300.000 stavnovnika Marija Kondratjeva, načelnica Odeljenja za međunarodnu ekonomsku saradnju.

U delegaciji koja će posle manifestacije na Novosadskom sajmu posetiti i Gradsku kuću, Regionalnu privrednu komoru Novog Sada i Fakultet tehničkih nauka, nalaze se i privrednici koji su u Hali Master, na štandu Grada Novog Sada, predstavili preparate za poljoprivrednu proizvodnju.

(Sajamske informacije)