banner-image

Prikolice KPZ Sremska Mitrovica na Sajmu idu kao alva

Kazneno-popravni zavod (KPZ) u Sremskoj Mitrovici uspešno se, posle decenije odsustva, vratio na novosadski Međunarodni poljoprivredni sajam. Već prvog sajamskog dana prodao je 12 traktorskih prikolica izvozniku u Rumuniju, a domaćim kupcima pet prikolica i šest drljača.

−Posećenost štanda od početka je zadovoljavajuća, kao i interesovanje za izloženi program. Izložili smo jednoosovinske i dvoosovinske traktorske prikolice nosivosti od četiri do deset tona, srednjeteške drljače, voćarske prikolice i olučaste točkove za poljoprivrednu mehanizaciju, koje proizvodimo jedini na Balkanu − objašnjava načelnik KPZ u Sremskoj Mitrovici Željko Lazarević. − Tokom 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma ceo izloženi program nudimo uz popust do 30 odsto.

Pored konkurentnosti kvalitetom i cenom, na solidan plasman proizvodnog programa KPZ Sremska Mitrovica, prema Lazarevićevim rečima, utiču i subvencije Ministarstva poljoprivrede i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

I zanat i sertifikat

U KPZ Sremska Mitrovica je u industrijskoj i poljoprivrednoj proizvodnji angažovano po 350 osuđenika.

− Oni uglavnom dolaze bez znanja. Obučavamo ih za određena zanimanja i dobijaju sertifikate. Sertifikate koji im kasnije pomažu da se lakše uključe u društvo − navodi Lazarević.

(Sajamske informacije)