banner-image

U budžetu više para za pevaljke nego za poljoprivredu

Maratonska sednica novobečejske skupštine koja je trajala gotovo sedam sati, izazvala je burne reakcije dela tamošnje opozicije zbog raspodele sredstava u budžetu opštine.

Liga socijaldemokarta Vojvodine je navela da je novim rebalansom „za pevaljke u novobečejskoj kasi spremno 48.7 miliona dinara, što je kada se dodaju sredstva republike i pokrajine oko 70 miliona, a to je više nego za poljoprivredu i funkcionisanje grada“.

„Neverovatno je licemerno i sramotno da je budžet za turizam veći od onog za poljoprivredu kada je jedna od najvažnijih parola vladajuće Srpske napredne stranke bila da se ukine manifestacija „Gospojina“, da se smanje izdvajanja za turizam i povećaju izdvajanje za poljoprivredu“, rekao je predsednik lokalnog odbora Lige Saša Šućurović.

Diskusija o predloženom rebalansu trajala je nepunih dva sata, vladajuća većina ga je usvojila i pored zamerki opozicionih odbornika, a potom se raspravljalo o ostalih pedesetak tačaka.

Sednici inače nisu prisustvovali ni predsednik opštine niti njegov zamenik, iako su se koplja lomila ponajviše na prvoj tački koja se ticala rebalansa.

Vlast u Novom Bečeju čine naprednjaci uz podršku odbornika okupljenih oko Milivoja Vrebalova (DS), dok su u opoziciji LSV i SRS.

(021.rs/webinfo.rs)