banner-image

Dijamant AD je apsolutni lider kvaliteta Sajma

Dijamant AD, Zrenjanin, dobitnik je Velikog šampionskog pehara s titulom apsolutnog lidera kvaliteta 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma. Ovo priznanje zasluženo je za vrhunski kvalitet margarina, masnih namaza, majoneza i jestivih rafinisanih i mešanih biljnih ulja, u robnoj grupi Jestiva ulja, biljne masti, margarini, majonezi.

U robnoj grupi Semenski materijal, Veliki šampionski pehar dobili su Institut za ratarstvo i povrtarstvo, Novi Sad,  i Best Seed Producer DOO, Feketić. Isto priznanje, ali u robnoj grupi Proizvodi hemijske industrije, uručen je kompaniji NIS AD, Novi Sad. Timomed DOO, Knjaževac, dobitnik je Velikog šampionskog pehara u robnoj grupi Pčelinji proizvodi i oprema za pčelarstvo, dok je u robnoj grupi Konzumna jaja ovo priznanje otišlo u ruke Egg Trade DOO, Subotica. U robnoj grupi Mleko, mlečni proizvodi, sirevi i sladoledi, Veliki šampionski pehar uručen je firmi Šljukić Co., Mljekara „Srna”, Nikšić, u Crnoj Gori,  i Mini-mljekari “Veronika” DOO, Desinić, u Hrvatskoj.

Veliki šampionski pehar u robnoj grupi Meso i proizvodi od mesa uručen je Industriji mesa „Carnex” DOO, Vrbas, dok je u robnim grupama Proizvodi od voća i povrća, Voćni sokovi, Supe, začini i dodaci jelima, Mineralne vode i OBP, Kafa i čaj, ovo priznanje uručeno GMP Jarmenovci DOO, Jarmenovci, i kompaniji Vitinka AD, Zvornik. Veliki šampionski pehar za organizovani nastup na 85. međunarodnom poljoprivrednom sajmu uručen je Udruženju vinara i vinogradara Crne Gore, Podgorica, Crna Gora. Isto priznanje dobio je i Podrum Delić SPG, Herceg Novi, Crna Gora. Rakijskim cestama Republike Srpske, BiH, Kozarska Dubica, RS, Veliki šampionski pehar pripao je u robnoj grupi Jaka alkoholna pića, za organizovani nastup. Isto priznanje, ali za pojedinačni nastup, dobili su Destilerija Trivulesk, Leskovac, i Destilerija Đurađ, Ravno Selo. Veliki šampionski pehar u robnoj grupi jakih alkoholnih pića i vina dobili su i Mateo DOO, vl. Mate Mrakovčić, Krk, Hrvatska, i Vukićević Company, Podgorica, Crna Gora.

Veliki šampionski pehar u robnoj grupi Hrana za životinje dobila je kompanija FSH Jabuka, Pančevo. Isto priznanje u robnoj grupi Šećer uručeno je kompaniji Sunoko, Novi Sad, dok je Veliki šampionski pehar u robnoj grupi Proizvodi na bazi žita i brašna uručen firmi Danubius DOO, Novi Sad. U robnoj grupi Procesna oprema i poljoprivredna oprema zanatskih proizvođača, Veliki šampionski pehar uručen je ITN Group DOO, Beograd, FPM Agromehanika DOO, Boljevac, i Jomapeks DOO, Novi Sad.

Dve kompanije osvojile su Veliki šampionski pehar za dobar dizajn – Delta agrar stočarstvo, Beograd, Agropanonka, Novi Sad. Veliki šampionski pehar sa titulom apsolutnog šampiona za kvalitet živih eksponata u govedarstvu uručen je Delta Agraru DOO, Novi Beograd, za izložene kolekcije junica i krava HF rase, dok je na ocenjivanju ovaca i koza isto priznanje uručeno Miloradu Čuletiću iz Hrtkovaca za izloženu kolekciju ovaca i ovna rase il de frans. Napredak AD, Stara Pazova, dobio je Veliki šampionski pehar sa titulom apsolutnog šampiona u svinjarstvu, za  izložene nerastove rase durok, nazimice F1, krmaču sa prasadima i tovne svinje. Isto priznanje je na ocenjivanju konja otišlo u ruke Bogdana Markovića iz Batajnice, za izloženog priplodnog pastuva 736 Maestoso Trofetta XI-2.