banner-image

Najbolje biznis planove đaka podržala Divac fondacija

Nakon konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za mlade poljoprivrednike u Rumi i mentorskih radionica ocenjeni su biznis planovi i komisija je donela odluku da podrži šest od 10 učenika koji su ušli u najuži izbor.

U sredu će u Rumi  biti objavljeni rezultati konkursa za podršku mladima koji su se opredelili za bavljenje poljoprivredom.

Komisija je donela odluku da podrži šest učenika koji su imali odlične ideje, pokazali veliki entuzijazam i volju da razvijaju porodično gazdinstvo i bave se poljoprivredom. Učenicima će biti obezbeđena sredstva za rad – raznovrsna poljoprivredna mehanizacija, sadni materijal, domaće životinje i druga oprema u skladu sa individualnim potrebama mladih poljoprivrednika.

Učesnici na događaju biće predstavnici poljoprivredne škole, opštine Ruma, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ, Poljoprivredne stručne službe iz Rume i Fondacije Ana i Vlade Divac.

Učenici za koje je odobrena podrška će ispričati svoje iskustvo zašto žele da se bave poljoprivredom i koliko im znači podrška koju su dobili zahvaljujući konkursu.

Projekat podrške mladim poljoprivrednicima realizuje se u okviru projekta nemačke razvojne saradnje Podsticanje zapošljavanja mladih, a sprovodi ga Fondacija “Ana i Vlade Divac” u partnerstvu sa opštinom Ruma, kao i srednjom poljoprivrednom školom „Stevan Petrović – Brile“ iz Rume.

(Agrosmart)