banner-image

Smart IPARD pripremio investicije vredne šest miliona evra

Zaključno sa trećim javnim pozivom iz IPARD programa, konsultantska agencija Smart IPARD pripremila je i predala zahteve za odobravanje investicija u poljoprivredu i prehrambenu industriju vredne više od šest miliona evra.

Na poslednjem konkursu reč je o ulaganjima u opremu za preradu mleka i povrća u nekoliko preduzeća iz prerađivačke industrije Srbije.

Partneri Smart IPARD-a – mlekare, fabrike za preradu krompira, odnosno proizvodnju čipsa i druge prerađivačke kompanije, planirale su da preko IPARD fonda nabave i instaliraju opremu za skladištenje, hlađenje, prijem i preradu mleka, te linije za proizvodnju čipsa, opremu za pakovanje, obeležavanje kečapa i drugih proizvoda…

Treći javni poziv iz IPARD programa zatvoren je 28. marta. Konkurs je raspisan u okviru Mere 3 IPARD-a – investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva u nabavku nove opreme.

Na konkursu su mogle da učestvuju zadruge i mikro, mala i srednja preduzeća koja se bave preradom voća, povrća, mesa i mleka, a na raspolaganju im je 878.498.105 dinara za opremanje objakata za preradu. Najveći pojedinačni povraćaj za korisnika u Meri 3 iznosi do dva miliona evra.

Novi konkurs iz IPARD programa – Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava (izgradnja objekata, kupovina nove opreme i mehanizacije uključujući i traktore), za koji su opredeljene oko tri milijarde dinara, biće, prema Planu poziva, raspisan u junu 2018.

Info centar za ruralni razvoj Agrosmart i agencija Smart IPARD nastavljaju sa obukama za pripremu aplikacija za IPARD javne pozive.

Obuke su namenjene:

poljoprivrednicima,

predstavnicima agrobiznisa,

trenerima i konsultantskim kućama,

razvojnim agencijama,

bankama…

Sledeći, 23. seminar, biće održan 15. juna u Vinskoj kući Kovačević, a ovog puta eksperti Smart IPARD-a predstaviće mogućnosti i procedure za učešće na najvećem i najvrednijem konkursu iz IPARD programa u ovoj godini.

Zainteresovani se mogu prijaviti na telefon +381 63 500525 ili slanjem potrebnih podataka na e-mail: redakcija.agrosmart@gmail.com.

M. Leđenac