banner-image

Inđija raspisala konkurse za stočare, voćare, pčelare…

Opština Inđija raspisala je konkurse za dodelu bespovratne pomoći za poljoprivrednike s njene teritorije. Za mlekare i proizvođače mesa je obezbedila povraćaj od 15.000 do 400.000 dinara, za voćare, vinogaradare, povrtare i cvećare od 25.000 do 600.000 dinara, a za pčelare 5.000 do 200.000 dinara.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za investicije u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava za sektor mleka odnosi se na nabavka kvalitetnih priplodnih grla mlečnih rasa i nabavka opreme za mužu, hlađenje i čuvanje mleka na farmi, uključujući sve elemente, materijale i instalacije.

U sektoru mesa pomoć je obezbeđena za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca, koza i svinja za proizvodnju mesa, mašine i oprema za skladištenje i pripremu stočne hrane, za hranjenje i pojenje životinja.

U sektoru voće, grožđe, povrće (uključujući pečurke) i cveće bespovratna sredstva će se davati za podizanje i opremanje plastenika, podizanje/nabavku žičanih ograda za zasade, nabavku opreme za setvu, sadnju i mulčiranje, nabavku boks paleta, opreme za orezivanje, drobljenje, sečenje i uklanjanje ostataka nakon rezidbe, mašine za đubrenje, za zaštitu bilja, za transport, mašine, uređaje i opremu za navodnjavanje.

Za sektor “ostali usevi” raspisan je konkurs za nabavku mašina za primarnu obradu zemljišta, mašina za đubrenje zemljišta, setvu, sadnju, mašina za zaštitu bilja, mašina za skidanje/ubiranje useva, nabavku ostale opreme (GPS navigacije i drugo), mašina i opreme za navodnjavanje useva.

U sektoru pčelarstvo konkurs je raspisan za nabavku novih pčelinjih društava, nabavku opreme za pčelarstvo i nabavku vozila i prikolica za transport pčelinjih društava.

Sredstva za podršku investicijama prema Pravilniku i po Konkursu dedeljuju se bespovratno do 50% od ukupne vrednosti investicije bez PDV-a.
Konkurs je otvoren do utroška sredstava a najkasnije do 30.09.2018. godine.

Za osiguranje 150.000 dinara

Raspisan je i konkurs za ostvarivanje prava na regres za premiju osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja u 2017. godini na teritoriji opštine Inđija
Bespovratna sredstva po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu 60 odsto vrednosti polise. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi do 150.000 dinara. Prilikom obračuna se uzima vrednost polise bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Polise izdaju društva za osiguranje kod kojih je podnosilac zahteva osiguran u periodu od 1. novembra prethodne do 31. oktobra tekuće godine i u momentu podnošenja zahteva da je u potpunostu isplaćena. 

Konkurs je otvoren do utroška sredstava a najkasnije do 31.10.2018.godine.

S. Kuprešanin