banner-image

Traktori izašli na drumove u Banatu, Somboru, Malom Crniću

Poljoprivrednici nezadovoljni cenom goriva jutros su, kako je najavljeno, u znak upozorenja, izašli na puteve širom Vojvodine, a protesta ima i u centralnoj Srbiji.

 

 

 

 

 

 

 

Protest je počeo u 8.30 časova, u opštinama u Banatu, okolini Sombora, Staroj Pazovi, Malom Crniću i mnogim drugim. Inicijator ovih okupljanja je Nezavisna asocijacija poljoprivrednika Srbije. Kako je za Agrosmart rekao njen predesednik Jovica Jakšić, oko stotinak traktora skupilo se jutros u Bavaništu, a zainteresovanost poljoprivrednika za učešće u protestu je veće nego što se očekivalo.

Protest u Bavaništu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Organizovali su se poljoprivrednici iz nekoliko udruženja, u sklopu Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije (NAPS), a glavni povod za iskazivanje nezadovoljstva na ovaj način je enormno skupo gorivo.

-U vožnji smo i dalje, protest i dalje traje, ogroman je odziv poljoprivrednika. U petanestak opština smo se organizovali, Protestnom vožnjom želimo da pokažemo koliko smo nezadovoljni cenom goriva za poljoprivredu pošto to niko i ne pominje – kaže Jakšić.

 

Bavanište, 11. jun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delimično prohodan Subotički put kod Sombora

 

 

 

 

 

 

Na izlazu iz Sombora, na Subotičkom putu, takođe su organizovani protesti. Trenutno je na tom putu oko 30 traktora. Kako su učesnici protesta rekli za Agrosmart, za sada se ne zna da li će se ostajati duže na putu, sve se radi u dogovoru sa organizatorima.  

Sa sada je pola Subotičkog puta zakrčeno, odnosno i dalje je prolazan.

S. G.