banner-image

Počinje izgradnja pogona za med u Rači

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) obaveštava javnost da je na pragu realizacija sna koji pčelari sanjaju već 40 godina, a to je izgradnja sopstvenog Pogona za prikupljanje i plasman meda pod nazivom „Naš med“. Izgradnjom ovog pogona omogućiće se zajednički organizovani nastup pčelara na tržištu meda.

SPOS je, kako navode iz ove organizacije u poslednjih nekoliko godina uspeo da prevaziđe mnogobrojne i mukotrpne izazove koji su mu stajali na putu ka ostvarenju ovog velikog i značajnog projekta. Sve je to prevaziđeno i 1. juna je izabran izvođač radova, a 16. juna potpisan je Ugovor o građenju Pogona.

U ponedeljak, 25. juna 2018. godine u opštini Rača u 12 sati, u ulici Kralja Petra Prvog, preko puta dvorca biće upriličeno polaganje kamena temeljca i iz SPOS pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju ovom događaju.

Svečano polaganje kamena temeljca obaviće predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić u prisustvu ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i izvršne direktorke NALED-a Violete Jovanović.