banner-image

Saradnja Srbije i Liberije u oblasti agrara

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastao se danas sa delegacijom Republike Liberije koju je predvodio ministar spoljnih poslova Liberije Gbezongar Milton Findlej, a tom prilikom dogovoreno je potpisivanje posebnog sporazuma o saradnji dve zemlje u oblasti poljoprivrede.

Sporazum će se odnositi na transfer iskustava i tehnologija koje Srbija ima u poljoprivredi, kao i na povećanje izvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iz Srbije na tržište Liberije.

Ministar Nedimović izjavio je nakon sastanka da je zahvalan kolegama iz Liberije na njihovoj političkoj podršci u pogledu statusa Kosova i da to jako znači za našu državu.

„S druge strane, želim da kažem svima da se mi vraćamo na prostor Zapadne Afrike u pogledu transfera znanja u oblasti poljoprivrede, u pogledu  izvoza i jako se radujem potpisivanju posebnog sporazuma u oblasti poljoprivrede“, rekao je Nedimović.

Nedimović je objasnio da je želja srpske strane da ona iskustva i tehnologije koje imamo u ovom trenutku transferišemo prema Liberiji i pomognemo narodu Liberije da u sektoru poljoprivrede idu na viši nivo nego što se nalaze u ovom trenutku.

Ministar Findlej je izrazio zahvalnost i poštovanje ministru Nedimoviću, dodajući da su se danas sastali kako bi dogovorili detalje budućeg sporazuma o saradnji u oblasti poljoprivrede između Srbije i Liberije.

„Taj sektor je važan zbog partnerstva koje bi voleli da vidimo između Srbije i Liberije i kako da unapredimo trgovinu i usluge između Srbije i Liberije u poljoprivredi“, zaključio je šef liberijske diplomatije.

U delegaciji Republike Liberije koja se sastala sa srpskim ministrom poljoprivrede bio je i ministar informisanja, kulture i turizma Len Judžin Nagbe.