banner-image

Pčelarski dan suncokreta u Pančevu

Na nedavno održanoj Skupštini Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine (SPOV) usvojen je plan i program rada za ovu godinu i njime je, između ostalog, predviđeno je da se u Pančevu 07. jula, u vreme cvetanja suncokreta, održi pčelarsko-turistička manifestacija „Pčelarski dan suncokreta 2018“.

Manifestaciju će zajednički organizovati SPOV i pčelarsko udruženje ’’Podružnica’’ iz Pančeva Opština Pančevo je podržala ovu manifestaciju i uvrstila je u aktivnosti koje su zanimljive za grad.

Poznato je da je suncokret glavno medobranje na području Banata i da pčelari sa košnicama iz svih krajeva Srbije zaposedaju mesta oko parcela sa suncokretom. Očekivanja pčelara su da će i ove godine suncokret ’’zamediti onako kako ume’’ i dati dosta nektara.

Posetioci manifestacije će takođe imati priliku da se upoznaju sa opštinom Pančevo i njenim znamenostima.

Program Pčelarskih dana suncokreta predviđa da se gosti okupe u periodu od 9:30 do 10.00 na platou Đorđeta Vajferta gde je planirano svečano otvaranje. Nakon toga predviđeni su kulturno umetnički program, obilazak gradskog Muzeja, Uspenske crkve i vožnja katamaranom.

Posetioci će u periodu od 10:00 do 21:00 moći da vide postavku izložbe meda, pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo, kao i izložbu radova domaće radinost i izložbu đačkih crteža na temu „Pčelice i suncokreti.“ na Trgu Đorđa Vajfrta.

(Agrosmart)