banner-image

Na snazi crveni meteoalarm, moguće opasne nepogode

U zapadnom delu Srbije danas je na snazi crveni meteo alarm, odnosno moguća je pojava veoma opasnih vremenskih pojava koje mogu naneti veliku štetu. Potencijlano su ugrožene teritorije koje su na mapi prikazane crvenom bojom.

Crvena boja prema objašnjenju koje se može naći na stranici RHMZ znači sledeće – Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Narandžastom bojom predstavljene su teritorije na kojima se danas mogu očekivati opasne pojave.

Narandžasta boja znači – Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Crveni meteoalarm prestaje da važi sutra, ali će i dalje značajan deo teritorije u centralnim i severnim delovima biti u opasnoj, narandžastoj zoni. Prekosutra se očekuje normalizacija situacije na čitavoj teritoriji naše zemlje.

(Agrosmart)