banner-image

Tradicionalni SPIT 17. jula u Kaću

Udruženje poljoprivrednika Klub 100 P plus u Kaću, opština Novi Sad i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju SPIT u okviru koje se prikazuje savremena poljoprivredna mehanizacija stacionarno i u radu, ali i drugi sadržaji interesantni za poljoprivrednike. Cilj manifestacije je da se poljoprivrednicima omogući da na jednom mestu vide mašine različitih proizvođača i sami probaju rad na njima. SPIT je jedinstvena prilika da dobiju stručna objašnjenja i savete koji će im pomoći prilikom izbora odgovrajuće mašine za njihovo gazdnstvo. Proizvođači će imati i priliku da se upoznaju, druže i međusobno razmene iskustva.

Ovogodišnji SPIT održaće se 17. jula na parceli porodičnog gazinstva Malešev koja se nalazi na putu Novi Sad – Zrenjanin prema salašu 84, sa desne strane.

Okupljanje učesnika planirano je u periodu od 8.30 do 9.30 časova. u vremenu od 9.30 do 10.30 moći će da razgledaju izložbu mehanizacije i drugih ponuda, dok će manifestacija biti svečano otvorena u periodu 10.30 do 11.00 časova. očekuje se da će skupu prisustvovati ministar poljoprivrede Branislav nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu mr Vuk Radojević. U peiodu od 11.00 do 14.00 časova planiran je prikaz mašina u radu. Od 14.00 do 15.00 biće organizovana takmičenja u bacanju akumulatora s ramena i brzini prenošenja vreća sa đubrivom. Za najbolje su predviđene prigodne nagrade.

Na kraju manifestacije u periodu od 15.00 do 15.30 predviđena je tombola za sve učesnike.

SPIT svake godine okupi oko 800 poljoprivrednih proizvođača koji mogu da vide najsavremenije domete i trendove kada je u pitanju poljoprivredna mehanizacija. Ove godine manifestacija će se održati po 14. put.

S.K.