banner-image

Beograd dodelio 50 miliona dinara za unapređenje voćarstva

Gradski sekretar za privredu Beograda Milinko Veličković prisustvovao je petak, 20. jula, potpisivanju ugovora o dodeli finansijskih sredstava za razvoj voćarstva i povrtarstva sa predstavnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije grada Beograda. On je istakao da se na javni poziv prijavilo 161 poljoprivredno gazdinstvo, od kojih je 106 potpisalo ugovore za dobijanje sredstava, prenosi Beoinfo.

Beograd ima oko 230.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, od čega je 150.000 hektara obradivo, podsetio je Veličković.

– Sekerarijat za privredu Grada Beograda, u čijoj se nadležnosti nalazi i sektor za poljoprivredu, to je prepoznao i svake godine izdvaja sve više sredstava za tu oblast. Prošle godine je za subvencije obezbeđeno 120 miliona dinara, dok je ove godine iznos povećan na 180 miliona dinara u okviru četiri javna poziva. Sredstva su dodeljena za nabavku poljoprivredne mehanizacije i priključnih mašina, zatim za oblast pčelarstva, stočarstva, kao i za oblast voćarstva i povrtarstva – naveo je Veličković.

On je precizirao da se voćarstvo i povrtarstvo subvencioniše sa 50 miliona dinara, koji su namenjeni za nabavku plastenika – sa i bez sistema za zalivanje, kao i za nabavku protivgradnih mreža.

Izvor:eKapija