banner-image

Bespovratno 15 miliona za mini mlekare

Pokrajinski sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i za uvođenje EU standarda u objekte u kojima se vrši proizvodnja i prerada mleka u AP Vojvodini u 2018. godini.

Cilj konkursa je poboljšanje kvaliteta mleka, povećanje stočnog fonda, uposlenost članova domaćinstva koji se bave stočarskom proizvodnjom, proširenje asortimana novim proizvodima, brendiranje proizvoda i povećanje životnog standarda na selu.

Predmet konkursa je sufinansiranje adaptacije prostora i kupovina potrebne nove opreme u oblasti proizvodnje i prerade mleka, a prema projektu koji će obezbediti visokoobrazovna institucija, a finansirati sekretarijat.

Za realizaciju Konkursa obezbeđeno je 15.000.000,00 dinara.

Bespovratna sredstva iznose do 70 odsto od ukupnih prihvatljivih troškova investicije. Do 80 odsto bespovratnih sredstava mogu da ostvare osetljive grupe, odnosno poljoprivrednici čija investicija se nalazi na području sa otežanim uslovima rada, mlađi od 40 godina i žene.

Maksimalan iznos sredstava koji može da ostvari jedan korisnik iznosi 2.000.000,00 dinara, odnosno 2.200.000,00 ukoliko se radi o osetljivim grupama. Minimalan iznos sredstava je milion dinara.

Sufinansiraće se investicije:

– Adaptacija objekata za preradu mleka i proizvodnju mlečnih proizvoda

– Nabavka nove opreme za uzorkovanje, prijem, preradu, punjenje i pakovanje mleka i proizvoda od mleka

– Nabavka nove laboratorijske opreme.

Konkurs je otvoren do 01.09.2018 godine.

Dokumentacija i uslovi korišćenja sredstava biće objavljeni na sajtu Sekretarijata na adresi www.psp.vojvodina.gov.rs

(Agrosmart)